11 martie 2024 – Circulație închisă temporar între stațiile Urechești și Căiuți, din cauza unui accident rutier la o trecere la nivel

Timp de lectură: 2 minute

SERVICIUL COMUNICARE MASS-MEDIA…………………………………Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr.1/5/209/11.03.2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Accident rutier între stațiile Urechești și Căiuți – circulație feroviară închisă temporar

Bucureşti, 11 martie 2024

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că în această dimineață, în jurul orei 09:50, ca urmare a neasigurării unui conducător auto la o trecere la nivel cu calea ferată, situată între stațiile Urechești și Căiuți, s-a produs lovirea unui excavator de către trenul IR 1541, pe firul I, la km 21+669.

Din informațiile transmise de la fața locului, pasagerii şi personalul feroviar din trenul IR 1541 nu au fost răniți, fiind însă înregistrate pagube materiale atât la elementele infrastructurii feroviare, dar și la locomotiva trenului.

Trenul IR 1541, care circulă în relația Iași – Brașov, este oprit la locul accidentului rutier până la finalizarea cercetărilor desfășurate de către organele abilitate, dar și a intervențiilor pentru remedierea deranjamentelor la elementele infrastructurii feroviare – stâlp LC avariat, fir de contact rupt.

La această oră, firul I de pe intervalul Urechești și Căiuți nu este tranzitat de alte trenuri, însă firul II fiind închis pentru lucrări, repunerea în circulație a trenului IR 1541 pe firul I, cu o altă locomotivă, se va realiza după finalizarea cercetărilor organelor abilitate la locul accidentului și a intervențiilor de remediere a deranjamentelor la componentele infrastructurii feroviare avariate.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigură că reluarea traficului feroviar, în urma accidentelor rutiere, este strict condiționată de finalizarea cercetărilor desfășurate de organele abilitate la fața locului, dar și a intervențiilor de remediere/înlocuire a componentelor infrastructurii avariate.

.………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content