13 decembrie 2023 – Vagoane de marfă deraiate în stația BECLEAN pe SOMEȘ

Timp de lectură: 2 minute

SERVICIUL COMUNICARE MASS-MEDIA…………………………………Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 1/5/982/13.12.2023

COMUNICAT DE PRESĂ

Vagoane de marfă deraiate la intrare în stația Beclean pe Someș

București, 13 decembrie 2023

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că 5 vagoane din compunerea unui tren de marfă, care aparține operatorului național, au deraiat la intrare în stația Beclean pe Someș, incident care însă nu produce perturbări în circulația trenurilor de călători.

La intrare pe linia 6 din stația Beclean pe Someș, pe firul I, ultimele 5 vagoane din compunerea trenului de marfă au deraiat. Garnitura are în compunere 25 de vagoane încărcate cu ciment și circula în relația Aleșd – Bistrița Nord.

Menționăm faptul că, acest incident feroviar nu blochează traficul feroviar, deoarece este asigurat gabarit pentru circulația trenurilor de călători care au opriri sau tranzitează stația CF Beclean pe Someș

De asemenea, facem precizarea că SRCF Cluj va mobiliza personalul feroviar de specialitate și va acorda sprijin tehnic operatorului de marfă în procesul de repunere pe șină a vagoanelor deraiate cu utilajele de intervenție ale Sucursalei Regionale CF Cluj, astfel încât linia 6 din stația Beclean pe Someș să fie redeschisă în condiții de siguranță.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor și îi asigură că personalul feroviar al SRCF Cluj va întreprinde toate demersurile necesare, astfel încât intervențiile din zona deraierii să se finalizeze în cel mai scurt timp, iar traficul feroviar să poată fi reluat în condiții de siguranță.

.………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content