13 iunie 2024 – Tren de marfă defect afectează traficul feroviar pe relația București – Videle

Timp de lectură: 2 minute

SERVICIUL COMUNICARE MASS-MEDIA…………………………………Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr.1/5/498/13.06.2024

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Tren de marfă defect afectează traficul feroviar pe relația București – Videle

București, 13 iunie 2024

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația feroviară este oprită începând cu ora 16 :15 pe intervalul București Nord – Videle, din cauza defectării unui tren privat de marfă, între stațiile Vadu Lat – Zăvestreni, pe firul II.

Trenul de marfă defect, cu 25 de vagoane goale în compunere, aparține operatorului privat GFR și efectua un transport pe relația Brazi – Giurgiu Nord, defecțiunea la locomotivă fiind înregistrată în jurul orei 16:15, pe firul II, între stațiile Vadu Lat și Zăvestreni, firul I fiind închis pentru lucrări.

Menționăm faptul că, până la sosirea locomotivei de ajutor din Grădinari, necesară pentru retragerea garniturii de marfă din linie curentă, trenurile de călători vor fi oprite temporar în stațiile adiacente intervalului Vadu Lat – Zăvestreni, la această oră însă doar trenul IR 1835, care circulă în relația București Nord – Teiuș, staționează în Vadu Lat.

Estimăm finalizarea operațiunii de retragere a garniturii defecte de marfă și redeschiderea liniei în circa 40 de minute.

CFR SA transmite scuze călătorilor din trenurile care vor staționa temporar și îi asigură că personalul feroviar al SRCF București va acorda tot suportul tehnic necesar operatorului de marfă pentru retragerea garniturii defecte în condiții de siguranță, astfel încât reînscrierea în circulație a trenurilor de călători să se realizeze în cel mai scurt timp.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content