13 martie 2024 – Un autocamion rupe un stâlp de susținere a liniei de contact în zona stației Beclean pe Someș

Timp de lectură: 2 minute

SERVICIUL COMUNICARE MASS-MEDIA…………………………………Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 1/5/229/13.03.2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Un autocamion rupe un stâlp de susținere a liniei de contact în zona stației Beclean pe Someș

București, 13 martie 2024

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar între stațiile Beclean pe Someș și Coldău se desfășoară doar pe firul II, după ce un autocamion a lovit poarta de gabarit și a rupt un stâlp de susținere a liniei de contact la o trecere la nivel cu calea ferată.

Un autocamion care transporta o basculantă a lovit poarta de gabarit și a rupt un stâlp de susținere a liniei de contact la trecerea la nivel situată între stațiile Beclean pe Someș și Coldău, km 23+889, eveniment rutier care a provocat întreruperea alimentării cu energie electrică pe relația Beclean pe Someș – Mogoșeni (linie simplă) și închiderea circulației feroviare pe firul I Beclean pe Someș – Coldău.

Echipele de intervenție ale SRCF Cluj au acționat pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact între stațiile Beclean pe Someș – Mogoșeni (linie simplă), intervenții finalizate la ora 15:04. Două trenuri de călători – R 4484 (Dej Călători – Ilva Mică) și R 4483 (Ilva Mică – Beclean pe Someș) – care au staționat temporar, pentru a se asigura accesul drezinei pantograf, vor ajunge la destinație cu o întârziere de 50 minute, respectiv 10 minute.

În continuare, echipele SRCF Cluj intervin în zona trecerii la nivel de la km 28+889, unde se acționează pentru înlocuirea stâlpului de susținere a liniei de contact, interval orar în care trenurile de călători sunt trasate să circule doar pe firul II, din ambele sensuri, între stațiile Beclean pe Someș și Coldău.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. transmite scuze călătorilor pentru eventualele întârzieri care se pot înregistra în circulație, din cauza retrasării traficului feroviar doar pe un singur fir în intervalul orar necesar desfășurării intervențiilor de înlocuire a stâlpului rupt și repunerea sub tensiune a liniei de contact.

.………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content