13 martie 2024 – Vagon de marfă deraiat între stațiile Zoița și Râmnicu Sărat, fără blocarea traficului feroviar

Timp de lectură: 2 minute

SERVICIUL COMUNICARE MASS-MEDIA…………………………………Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 1/5/228/13.03.2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Vagon de marfă deraiat între stațiile Zoița și Râmnicu Sărat, fără blocarea traficului feroviar

București, 13 martie 2024

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar între stațiile Zoița și Râmnicu Sărat se desfășoară doar pe firul II, din cauza deraierii unui vagon cisternă din compunerea unui tren privat de marfă.

Deraierea vagonului, de un bogiu, s-a produs în jurul orei 12:30, pe firul I, între stațiile Zoița – Râmnicu Sărat, la km 158+875. Garnitura privată, care aparține operatorului GFR, are în compunere 33 de vagoane încărcate cu combustibil și asigura un transport pe relația Brazi – Borzești Bacău.

Menționăm faptul că, până la finalizarea intervențiilor de repunere pe șină a vagonului deraiat, trenurile de călători, care sunt programate să tranziteze zona respectivă, circulă pe intervalul Zoița – Râmnicu Sărat doar pe firul II, din ambele sensuri.

De asemenea, facem precizarea că personalul feroviar al SRCF Galați va acorda sprijin tehnic necesar operatorului privat de marfă în procesul de repunere pe șină a vagonului respectiv, astfel încât reînscrierea în circulație a garniturii de marfă să se realizeze în condiții de siguranță.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. transmite scuze călătorilor pentru eventualele întârzieri care se pot înregistra în circulație, din cauza retrasării traficului feroviar doar pe un singur fir în intervalul orar necesar desfășurării intervențiilor de repunere pe șină a vagonului deraiat.

.………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content