13 septembrie 2022 – Transbordare auto între Sărățel – Deda

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media                Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/737/13.09.2022

 

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Transbordare auto între stațiile Sărățel – Deda

 

 

 

București, 13 septembrie 2022

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că două vagoane din compunerea unui tren de marfă au deraiat și s-au răsturnat între stațiile Monor Gledin – Râpa de Jos, la km 38+600.

 

Garnitura feroviară, compusă din 30 vagoane, încărcate cu cereale, aparține operatorului național de transport feroviar de marfă, și circula pe relația Dej Triaj – Port Constanța. Deraiere, respectiv răsturnarea celor două vagoane, din compunerea trenului, s-a produs între stațiile Monor Gledin – Râpa de Jos, la km 38+600.

 

Pentru menținerea continuității transportului feroviar de călători, SRCF Cluj va asigura transbordare cu mijloace auto pe relația Sărățel – Deda și va retrasa graficul de circulație al anumitor trenuri pe ruta alternativă, prin Războieni.

 

Precizăm faptul că, cele două măsuri necesare continuității traficului feroviar de călători – transbordare auto și rută alternativă, prin Războieni – vor fi menținute până la finalizarea tuturor intervențiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe șina, retragerea lor în stație, inclusiv verificarea liniei și, în funcție de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparații la linie și la componentele infrastructurii feroviare, dacă situația o impune.

 

Informăm totodată, faptul că, personalul de specialitate al SRCF Cluj, prezent la fața locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situații, pentru intervenția cu utilaje necesare repunerii pe șină vagoanelor răsturanate și eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar în condiții de siguranță.

 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulația trenurilor pe raza Regionalei CF Cluj, urmare producerii acestui eveniment, cu precizarea că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanții operatorului de marfă și va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe șină a vagoanelor și restabilirea circulației în condiții normale.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

 

 

Șef Serviciu

Oana Brânzan

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content