15 februarie 2024 – Desemnare ofertă câștigătoare pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a stațiilor CF Beclean pe Someș și Dej Călători

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/138/15.02.2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Desemnare ofertă câștigătoare pentru MODERNIZAREA CLĂDIRILOR din stațiile BECLEAN PE SOMEȘ și DEJ CĂLĂTORI

București, 15 februarie 2024

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că azi, 15 februarie 2024, Sucursala Regională CF Cluj a desemnat Asocierea SC CONSTRUCT ING – SC I.S.P.C.F. SA – SC PRIMA CONSTRUCT SRL – SC PRO AMI´S CONSULTING SRL, câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a clădirilor de călători din stațiile BECLEAN PE SOMEȘ și DEJ CĂLĂTORI.

Oferta financiară a Asocierii SC CONSTRUCT ING – SC I.S.P.C.F. SA – SC PRIMA CONSTRUCT SRL – SC PRO AMI´S CONSULTING SRL, a fost de 37.237.344,50 lei, fără TVA, pentru Lot 1: MODERNIZARE/REABILITARE – STAȚIA CF BECLEAN PE SOMEȘ (Proiectare și Execuție) și de 31.058.695,70 lei, fără TVA, pentru Lot 2: MODERNIZARE/REABILITARE – STAȚIA CF DEJ CĂLĂTORI (Proiectare și Execuție), criteriul aplicat fiind Cel mai bun raport calitate-preț.

Contractele de achiziție publică vor fi încheiate de ambele părți la finalul perioadei legale de contestații.

Sursa de finanțare pentru modernizarea clădirilor de călători din cele 2 stații de cale ferată va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile din PROGRAMUL TRANSPORTURI și de la BUGETUL DE STAT, durata pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor este de 29 de luni.

MODERNIZAREA clădirilor de călători, din stațiile CF BECLEAN PE SOMEȘ și DEJ CĂLĂTORI, include următoarele lucrări principale:

  • clădire nouă pentru călători în stația Beclean pe Someș;

  • clădire modernizată în stația Dej Călători;

  • spații interioare moderne cu săli de așteptare, case de bilete, spații speciale cu destinația Mama și copilul, spații comerciale;

  • modernizarea grupurilor sanitare, inclusiv grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilități;

  • modernizarea peroanelor de la linia 2 în stația Beclean pe Someș, respectiv de la linia 1 pentru stația Dej Călători, marcaje direcționale (colorate și tactile) pentru persoanele cu deficiențe locomotorii, bănci pentru călători, sistem audio și electronic pentru informarea publicului călător, sistem video de supraveghere, panouri informative, panouri publicitare, rețea Wi-Fi etc.;

  • parcare auto și rastele pentru biciclete;

  • spații pentru activitate feroviară;

  • modernizarea instalațiilor de telecomunicații, siguranța circulației;

  • reamenajarea spațiilor verzi.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Serviciul Comunicare Mass-Media

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content