15 iunie 2022 – Lucrările de reparații la linia de cale ferată Port Galați sunt în derulare

Timp de lectură: 3 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media                Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr 1/5/451/15.06.2022

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Lucrările de reparații la linia de cale ferată Port Galați sunt în derulare

 

București, 15 iunie 2022

 

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că, la acest moment, lucrările de reparații la linia de cale ferată Galați Largă Ana – Galați Bazin – Galați Mărfuri – Port Docuri (linie cu ecartament larg, în lungime de 3,58 km) și a liniei cu ecartament normal Galați Mărfuri – Port Docuri – Siloz (1,16 km) sunt în derulare.

 

Acestea au demarat la data de 6 iunie (anul curent) și sunt executate de Sucursala Regională CF Galați, în regie proprie, iar termenul de execuție este de 60 de zile. Reamintim că, decizia de a executa aceste lucrări în regie proprie, a fost luată ca urmare a faptului că, nici la procedura de “negociere directă”, desfășurată în data de 03.06.2022, nu a fost desemnat vreun câștigător.

 

Prin programul de lucrări, necesare redeschiderii acestei linii, se va acționa pentru:

  •  înlocuirea a 1100 bucăți traverse din lemn speciale de 2,80 m și a 250 bucăti de traverse din lemn speciale de pe zona aparatelor de cale și pe linia încălecată, aflate în stare necorespunzătoare;
  •  înlocuirea materialului mărunt de prindere uzat și defect;
  •  completarea prismei de piatră spartă;
  •  executarea burajelor tehnologice, manual cu ciocane termice, în lipsa utilajelor grele de cale pentru linie de cale largă;
  •  îndepărtarea vegetației pentru asigurarea vizibilității și a gabaritului.

 

Până la data de 10.06.2022, s-au realizat lucrări de tăiere a vegetației și de marcare a traverselor care urmează să fie înlocuite. Din data de 14.06.2022 au început lucrările de introducere a traverselor noi și a pieselor aferente, precum și a completării prismei de piatră spartă.

 

Începand cu data de 20.06.2022, lucrările se vor realiza în ritm alert, în formație de lucru mărită, cu peste 50 de angajați (aparținând Secțiilor L1 Galați, L3 Buzău, L4 Focșani, L2 Brăila și SRLU Buzău), astfel încât să se încadreze în termenul de 60 de zile.

 

Pentru execuția lucrărilor vor fi utilizate mașini de mică mecanizare (mașini de desfăcut/strâns tirfoane și șuruburi, clești de transportat traverse, mașini de găurit traverse), iar suportul logistic va fi asigurat cu utilaje multifuncționale cu cale de rulare mixtă feroviar/rutier – COLMAR și Giesmar.

 

Estimăm finalizarea lucrărilor în prima decadă a lunii august, astfel încât linia să fie redeschisă circulației în condiții de siguranță.

 

Obiectivul prioritar al acestor lucrări este redeschiderea liniei Galați Largă Ana – Galați Bazin – Galați Mărfuri – Port Docuri (3,58 km) și a liniei Galați Mărfuri – Port Docuri – Siloz (1,16 km), implicit reluarea circulației trenurilor de marfă, pentru asigurarea transportului de cereale la granița cu CFM (Republica Moldova).

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Serviciul Comunicare Mass-Media

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content