15 mai 2024 – 30,63 MILIOANE LEI pentru clădiri noi de călători în haltele COSTINEȘTI TABĂRĂ și NEPTUN

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media                 Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/418/15.05.2024

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

30,63 MILIOANE LEI pentru clădiri noi de călători

în haltele COSTINEȘTI TABĂRĂ și NEPTUN

 

Bucureşti, 15 mai 2024

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că au fost semnate contractele pentru modernizareaclădirilor de călători din haltele COSTINEȘTI TABĂRĂ și NEPTUN, investiții în valoare totală de 30,63 MILIOANE lei, fără TVA, finanțate din fonduri nerambursabile, prin PROGRAMUL TRANSPORTURI, și de la Bugetul de Stat.

Contractele de modernizare a celor două clădiri de călători din haltele Costinești Tabără și Neptun au fost semnate cu Asocierea CONSTRUCT I.N.G. I.S.P.C.F.- ARCADA COMPANY – SPIACT CRAIOVA – PRO AMI’S CONSULTING S.R.L și au o durată de implementare de 12 luni, din care 4 luni pentru elaborarea proiectului tehnic și 8 luni, de la emiterea Autorizației de Construire, pentru execuția lucrărilor de modernizare.

Valoarea contractului pentru modernizarea haltei de călători COSTINEȘTI TABĂRĂ este de 14.062.160,74 lei, fără TVA, iar pentru halta NEPTUN de 16.571.306,07 lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri nerambursabile, prin PROGRAMUL TRANSPORTURI, și de la Bugetul de Stat.

Modernizarea clădirilor din cele două halte de călători include următoarele lucrări:

→ clădiri noi de călători;

→ peroane noi, inclusiv rampe pentru persoanele cu dizabilități;

→ sistematizarea accesului la peroane;

→ amenajarea trecerilor la nivel;

→ garduri de protecție în zona liniilor;

→ instalații moderne de telecomunicații și pentru siguranța circulație;

→ sistem de supraveghere video.

Reamintim faptul că, în cadrul programului pentru modernizarea stațiilor de pe raza SRCF Constanța, cu finanțare prin PROGRAMUL TRANSPORTURI, este inclusă și clădirea stației Ciulnița, o investiție cu o valoare estimată de 28.801.221,64 lei, fără TVA, procedură aflătă în etapa de evaluare oferte.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

Șef Serviciu

Oana Brânzan

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content