16 ianuarie 2024 – UPDATE ora 12.00 – Circulație feroviară închisă temporar între Craiova și Caracal

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/41/16.01.2024

COMUNICAT DE PRESĂ

UPDATE ora 12:00 – Circulație feroviară închisă temporar între Craiova și Caracal

București, 16 ianuarie 2024

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că la această oră, traficul feroviar este în continuare restricționat pe relația Craiova – Caracal, din cauza unui incident feroviar în care este implicat un tren privat de marfă.

Reamintim că în jurul orei 01:30, la intrarea în stația CF Leu, peste macaze, 9 vagoane din compunerea unui tren privat de de marfă (Global Rail Solutions) au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat.

Urmare deraierii au fost avariate ambele fire de circulație, fir I Leu – Malu Mare și fir II Malu Mare – Leu.

Dat fiind faptul că a fost afectată linia CF pe o porțiune de 100 m pe firul I, pe o porțiune de 200 m pe firul II, au fost distruse 3 aparate de cale și a fost rupt un stâlp LC și având în vedere faptul că reparațiile pot fi efectuate doar după ridicarea vagoanelor deraiate, în prezent nu putem estima un interval de timp pentru redeschiderea circulației feroviare în zona respectivă.

La fața locului se află echipele de intervenție, care acționează și vor acționa pentru repunerea pe șină a vagoanelor deraiate, asigurarea gabaritului, remedierea defecțiunilor și repunerea sub tensiune a liniei de contact, cu umătoarele utilaje:

  • 2 macarale de mare tonaj pentru ridicarea vagoanelor;

  • 2 utilaje multifuncționale;

  • 1 drezină de linie care va asigura transportul materialelor pentru reîntregirea suprastructurii;

  • 2 drezine pantograf care vor acționa pentru repunerea tensiunii.

În acest moment circulația trenurilor se realizează cu tracțiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificată) sau cu transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile CF Craiova – Caracal și retur, asigurată de SRCF Craiova.

Precizăm totodată faptul că, aceste măsuri adoptate pentru asigurarea continuității circulației feroviare, vor fi menținute până la finalizarea intervențiilor desfășurate de personalul feroviar de specialitate al SRCF Craiova în stația CF Leu.

Reamintim faptul că, evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele deraierii.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor și îi asigură că personalul feroviar al SRCF Craiova va întreprinde toate demersurile necesare, astfel încât intervențiile din zona deraierii să se finalizeze în cel mai scurt timp, iar traficul feroviar să poată fi reluat în condiții de siguranță.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Serviciul Comunicare Mass-Media

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content