17 februarie 2020 – Transbordare auto intre statiile Draganesti Olt si Caracal

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media                Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/49/17.02.2019

 

 

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Transbordare auto între stațiile Drăgănești Olt și Caracal

 

 

Bucureşti, 17 februarie 2020

Compania Natională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar a fost închis în cursul nopții, între stațiile Fărcașele și Dragănești Olt, din cauza deraierii unei garnituri private de marfă.

 

Trenul de marfă aparține operatorului privat Constantin Grup și avea în compunere 37 de vagoane încărcate cu cereale.

 

Pentru asigurarea continuității circulației feroviare pe relația București – Craiova, reprezentanții Regionalei CF Craiova asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Drăgănești Olt – Caracal.Această măsură se va menţine pănă la finalizarea operaţiunilor desfăşurate la faţa locului.

 

Facem precizarea că trenurile IR 1592, IR 1594 și IR 1591, care tranzitau zona deraierii, au fost anulate în cursul dimineții, însă călătorii au fost preluați de trenurile IR 1822, IR 1696 și 72-1, redirecționate pe ruta ocolitoare, prin Caracal – Piatra Olt – Golești – București Nord (și retur).

 

Echipele de intervenţie vor acţiona în zona deraierii cu vinciuri hidraulice pentru ridicarea, repunerea pe şină și retragerea vagoanelor răsturnate și deraiate, urmând apoi ca personalul feroviar de specialitate să desfășoare lucrări de reparații la infrastructura feroviară, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

 

Menționăm faptul că Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER) va ancheta și stabili cauzele care au condus la producerea acestui eveniment feroviar.

 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

 

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

 

 

 

 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content