18 ianuarie 2024 – Echipele feroviare acționează în continuare pentru redeschiderea în cel mai scurt timp a circulației feroviare între Craiova și Caracal

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/47/18.01.2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Echipele feroviare acționează în continuare în zona deraierii din stația Leu pentru redeschiderea în cel mai scurt timp a circulației feroviare între Craiova și Caracal

București, 18 ianuarie 2024

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că până la această oră, în stația CF Leu s-au ridicat și au fost scoase în afara gabaritului, 7 din cele 11 vagoane de marfă implicate în evenimentul feroviar, produs în data de 16 ianuarie.

Echipele de intervenție ale SRCF Craiova acționează în continuare cu 2 macarale de mare tonaj cu o capacitate de 250 tone, respectiv 125 tone, pentru ridicarea celorlalte 4 vagoane rămase în gabarit. Concomitent se efectuează lucrări de refacere a liniei pe ambele fire de circulație și se fac lucrări pregătitoare pentru montarea unui aparat nou de cale.

Reamintim că urmare evenimentului feroviar produs în data de 16 ianuarie, la intrarea în stația CF leu, unde 9 vagoane din compunerea unui tren privat de de marfă (Global Rail Solutions) au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat, a fost afectată linia pe ambele fire de circulație (300 m), au fost avariate 3 aparate de cale și a fost rupt un stâlp al liniei de contact.

Menționăm faptul că, operațiunea de ridicare a vagoanelor deraiate/răsturnate este complexă și de durată, în special partea de poziționare/calare/decalare a macaralelor, care înainte de a începe ridicarea de sarcină trebuie să fie asigurate la sol și echilibrate cu contragreutăți, pentru a permite operarea în siguranță.

În continuare circulația trenurilor se realizează cu tracțiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificată) sau cu transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile CF Craiova – Caracal și retur, asigurată de SRCF Craiova, măsuri de circulație care vor fi menținute până la finalizarea intervențiilor desfășurate de personalul feroviar în stația CF Leu.

Evenimentul este investigat de către o comisie de specialitate AGIFER, care va stabili cauzele deraierii.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor și îi asigură că personalul feroviar al SRCF Craiova a acționat și acționează, astfel încât intervențiile din zona deraierii să se finalizeze în cel mai scurt timp, iar traficul feroviar să poată fi reluat în condiții de siguranță.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Serviciul Comunicare Mass-Media

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content