18 iunie 2024 – Tren de marfă defect afectează traficul feroviar pe relația PRUNIȘOR – GÎRNIȚA

SERVICIUL COMUNICARE MASS-MEDIA…………………………………Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr.1/5/508/18.06.2024

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Tren de marfă defect afectează traficul feroviar pe relația PRUNIȘOR – GÎRNIȚA

București, 18 iunie 2024

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația feroviară este închisă la această oră pe linia simplă Prunișor – Gîrnița, din cauza defectării unui tren privat de marfă în linie curentă, la km 337+400.

Trenul privat de marfă, care aparține operatorului Cargo Trans Vagon, efectua un transport pe relația Stamora Moravița – Giurgiu Nord și are în compunere 38 de vagoane goale. Garnitura defectă urmează să fie retrasă din linie curentă cu o locomotivă de ajutor, timpul estimat pentru intervenție fiind de circa 30 de minute.

Menționăm faptul că, până la retragerea garniturii de marfă din linie curentă, trenurile de călători IR 72, care circulă în relația București Nord – Curtici, și IRN 348, care circulă în relația Arad – București Nord, staționează temporar în Igiroasa, respectiv în Gîrnița.

CFR SA adresează scuze călătorilor din trenurile staționate temporar și îi asigură că personalul feroviar al SRCF Craiova va acorda tot suportul tehnic necesar operatorului privat de marfă pentru retragerea garniturii defecte în condiții de siguranță, astfel încât reînscrierea în circulație a trenurilor de călători să se realizeze în cel mai scurt timp.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content