19 ianuarie 2024 – Lucrări în stația CF Leu pentru redeschiderea circulației feroviare între Craiova și Caracal

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/55/19.01.2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Lucrări în stația CF Leu pentru redeschiderea circulației feroviare între Craiova și Caracal

București, 19 ianuarie 2024

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că până la această oră, în stația CF Leu s-au ridicat și au fost scoase în afara gabaritului, 9 din cele 11 vagoane de marfă implicate în evenimentul feroviar, produs în data de 16 ianuarie.

Echipele de intervenție ale SRCF Craiova acționează în continuare cu o macara de mare tonaj cu o capacitate de 250 tone, pentru ridicarea celorlalte 2 vagoane deraiate, de pe fir II de circulație Malu Mare – Leu.

Până la această oră, pe firul I (Leu – Malu Mare) s-au realizat lucrări de reparații la linie (montat traverse, șină, un aparat de cale) și se intervine pentru aducerea liniei în parametri pentru circulația trenurilor și punerea sub tensiune a firului de contact.

Este important de precizat faptul că, redeschiderea circulației feroviare pe firul I este condiționată de ridicarea vagoanelor de pe firul II, operațiune care se poate realiza doar cu poziționarea (calarea) macaralei de mare tonaj pe firul I.

Reamintim că urmare evenimentului feroviar produs în data de 16 ianuarie, la intrarea în stația CF Leu, unde 9 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă (Global Rail Solutions) au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat, a fost afectată linia pe ambele fire de circulație (300 m), au fost avariate 3 aparate de cale și a fost rupt un stâlp al liniei de contact.

În continuare circulația trenurilor se realizează cu tracțiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificată) sau cu transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile CF Craiova – Caracal și retur, asigurată de SRCF Craiova, măsuri de circulație care vor fi menținute până la finalizarea intervențiilor desfășurate de personalul feroviar în stația CF Leu.

Evenimentul este investigat de către o comisie de specialitate AGIFER, care va stabili cauzele deraierii.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor și îi asigură că personalul feroviar al SRCF Craiova a acționat și acționează, astfel încât intervențiile din zona deraierii să se finalizeze în cel mai scurt timp, iar traficul feroviar să poată fi reluat în condiții de siguranță.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Serviciul Comunicare Mass-Media

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content