20 ianuarie 2024 – Circulație feroviară redeschisă între Craiova și Caracal

Timp de lectură: 3 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

COMUNICAT DE PRESĂ

Circulație feroviară redeschisă între Craiova și Caracal

Bucureşti, 20 ianuarie 2024

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că, începând cu ora 09:55 traficul feroviar a fost reluat în condiții de siguranță, între Craiova și Caracal.

În acest moment, circulația trenurilor este operațională pe ruta directă Craiova – Caracal, cu mentiunea că în zona stației CF Leu, traficul feroviar se desfășoară pe un singur fir de circulație, deoarece intervențiile în zona deraierii sunt încă în desfășurare.

Reamintim că la data de 16 ianuarie 2024, în jurul ore 01:30, la intrarea în stația CF Leu, 9 vagoane din compunerea unui tren privat de de marfă au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat, iar urmare deraierii a fost afectată linia pe ambele fire de circulație (300 m), au fost avariate 3 aparate de cale și a fost rupt un stâlp al liniei de contact. Trenul aparține operatorului privat de marfă Global Rail Solutions, avea în compunere 35 de vagoane încărcate cu cereale și circula în relația Salonta – Roșiori Nord.

Personalul feroviar de specialitate a intervenit în aceste zile, în mod continuu, în stația CF Leu, unde s-a produs deraierea și a executat ample și complexe lucrări pentru: retragerea celor 24 de vagoane ale trenului, care nu au fost implicate în deraiere, ridicarea și scoaterea în afara gabaritului a celor 11 vagoane deraiate, refacerea liniei pe firul I (montat traverse, șină, un aparat de cale), aducerea liniei în parametri pentru circulația trenurilor și punerea sub tensiune a firului de contact.

Utilaje folosite:

  • 2 macarale de mare tonaj (250 tone și 125 tone) pentru ridicarea vagoanelor;

  • 2 utilaje multifuncționale;

  • 1 drezină de linie pentru transportul materialelor;

  • 2 drezine pantograf pentru repunerea tensiunii.

Menționăm faptul că, echipele de intervenție vor acționa în continuare în stația Leu, cu personal și utilaje, pentru finalizarea tuturor lucrărilor necesare restabilirii traficului feroviar în condiții normale, pe ambele fire de circulație. Astfel, se va interveni pentru refacerea liniei pe firul II (montat traverse, șină, două aparate de cale și înlocuire stâlp LC), aducerea liniei în parametri pentru circulația trenurilor și punerea sub tensiune a firului de contact.

Evenimentul produs la data de 16 ianuarie 2024, este investigat de către o comisie de specialitate AGIFER, care va stabili cauzele deraierii.

CFR SA transmite scuze tuturor călătorilor afectați de evenimentul feroviar și le mulțumește pentru înțelegere, asigurându-i în același timp că angajații de la calea ferată depun în continuare toate eforturile necesare și intervin operativ pentru restabilirea circulației în condiții normale în stația Leu.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Serviciul Comunicare Mass-Media

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content