21 ianuarie 2024 UPDATE Ora 13.00 – Circulația feroviară se desfășoară în continuare în condiții de iarnă

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

COMUNICAT DE PRESĂ

UPDATE ora 13: 00 – Circulația feroviară se desfășoară în continuare în condiții de iarnă

Bucureşti, 21 ianuarie 2024

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar se desfășoară în continuare în condiții de iarnă pe întreaga rețea feroviară, fără a fi înregistrate probleme majore în circulație.

La ora 12:00, temperaturile înregistrate erau cuprinse între -9°C la Brașov și -2°C la București, iar stratul de zăpadă măsura între 10 și 20 cm.

Reamintim faptul că, temperaturile extreme înregistrate în cursul nopții, care în unele zone au fost de până la -13°C, au provocat pe raza Sucursalelor Regionale CF Iași, Brașov și Craiova defecțiuni ale liniilor CF (șine rupte) pe diferite secțiuni, iar circulația feroviară s-a realizat pe un singur fir, generând întârzieri minime. Personalul CFR SA a intervenit operativ pentru remedierea acestor defecțiuni, astfel încât să fie asigurată continuitatea în circulaţia trenurilor.

La această oră doar pe raza Sucursalei Regionale CF Iași, Brașov și Galați mai sunt secțiuni afectate de șine rupte, iar circulația trenurilor se realizează pe un singur fir, fără a se înregistra însă întârzieri majore, personalul feroviar acționând la fața locului pentru remediere.

De asemenea, pe raza SRCF Iași, pe distanța Leșu Ilvei – Poiana Ilvei și Lunca Ilvei – Coșna se menține restricția de viteză de circulă 50 km/h.

Pe raza Sucursalelor Regionale CF afectate de vremea nefavorabilă, București, Galați, Iași și Brașov, sunt activate Comandamentele locale, alcătuite din personal linii și instalații (136 salariați), care au intervenit și intervin operativ în zonele unde se înregistrează probleme, astfel încât circulația trenurilor să se desfășoare în condiții de siguranță.

Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situația în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinație, însă toate măsuri de circulație adoptate în această perioadă sunt necesare pentru a menține condițiile optime și de siguranță pe rețeaua feroviară.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Serviciul Comunicare Mass-Media

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content