21 mai 2024 – Locomotivă de marfă defectă afectează traficul pe relația Târgu Jiu – Petroșani

Serviciul Comunicare Mass-Media                 Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Locomotivă de marfă defectă afectează traficul pe relația Târgu Jiu – Petroșani

București, 21 mai 2024

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația feroviară este oprită temporar pe intervalul CF Târgu Jiu – Petroșani, din cauza unei locomotive private care a rupt pantograful între stațiile Lainici și Pietrele Albe, la km 102+400.

Trenul privat de marfă, care aparține operatorului Rail Cargo România, circula în relația Giurgiu Nord – Curtici, iar ruperea pantografului la cea de-a doua locomotivă s-a produs între stațiile Lainici – Pietrele Albe (linie simplă).

Menționăm faptul că, până la remedierea defecțiunii la pantograful locomotivei, retragerea acesteia din linie curentă și finalizarea intervențiilor desfășurate cu drezina pantograf, trenurile de călători R 2085/R 2089, care circulă în relația Craiova – Petroșani și R 2088, care circulă în relația Petroșani – Târgu Jiu sunt oprite temporar în stațiile Meri, Valea Sadului și Livezeni.

CFR SA transmite scuze călătorilor din trenurile staționate temporar și îi asigură că personalul feroviar al SRCF Craiova va acorda suport tehnic operatorului privat de marfă pentru retragerea locomotivei defecte în condiții de siguranță, astfel încât intervențiile pentru repunerea sub tensiune să se realizeze în cel mai scurt timp.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

Șef Serviciu

Oana Brânzan

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content