22 august 2019 Circulatia feroviara reluata intre statiile CF Dornesti si Putna

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media

Nr 1/5/283/22.08.2019

 

Tel/Fax: 021.311.70.80;  

Tel CFR: 021.3199539/122.905

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

CFR SA a redeschis circulația feroviară între stațiile CF Dornești și Putna

 

București, 22 august 2019

 

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a redeschis circulația feroviară între stațiile Dornești și Putna, azi, 22.08.2019, începând cu ora 02:45.

 

Echipele feroviare au finalizat operaţiunile de intervenţie între staţiile Dornești și Putna prin ridicarea locomotivei şi a vagoanelor deraiate și refacerea liniei de cale ferată, prin înlocuirea traverselor.

Primul tren înscris în circulaţie care a tranzitat zona a fost R 5622, care circulă pe relația Putna – Suceava, cu plecare din staţia Putna la ora 05:54.

 

Din data de 19 august, până la redeschiderea circulației, în jur de 100 de lucrători feroviari din cadrul diviziilor linii, electrificare şi intervenţii ai Sucurslaei Regionale CF Iași au lucrat în ture, 24 de ore din 24, pentru restabilirea traficului pe acest interval, iar pentru asigurarea continuităţii transportului feroviar, CFR SA a pus la dispoziţia călătorilor mijloace auto pentru transbordare între stațiile Dornești și Putna.

 

Utilaje cu care s-a intervenit:

– 3 macarale;

– 3 utilaje multifuncţionale cu deplasare mixtă rutier/feroviar;

– utilaje de tip buldo-excavator;

– utilaje de mică mecanizare;

– grup electrogen.

 

Reamintim că circulația feroviară pe secția Dornești – Putna a fost închisă, din data de 19 august 2019, din cauza deraierii locomotivei și a patru vagoane din compunerea unui tren aparținând operatorului SNTFM CFR Marfă, iar incidentul este anchetat de o comisie constituită din personal feroviar de specialitate.

.……………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

 

Serviciul Comunicare Mass-Media

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content