23 ianuarie 2024 – Poartă de gabarit ruptă de un autotren pe DN 6, între Roșiori și Caracal – traficul feroviar nu este afectat

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media Tel/Fax: 021.311.70.80/int. 122312/122905

Nr.1/5/66/23.01.2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Poartă de gabarit ruptă de un autotren pe DN 6, între Roșiori și Caracal – traficul feroviar nu este afectat

Bucureşti, 23 ianuarie 2024

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că un autotren agabaritic pe care era încărcat un utilaj terasier a rupt poarta de gabarit montată pentru siguranța podului de cale ferată de la km 142+378.

Accidentul rutier s-a produs în jurul orei 12:40, pe DN 6, între Roșiori și Caracal, poarta de gabarit acroșată și ruptă de autotren fiind amplasată înaintea podului de cale ferată situat între stațiile CF Fărcașele și Drăgănești Olt. 

Din informațiile transmise de la fața locului, grinda porții de gabarit a fost smulsă de pe poziție, iar în momentul prăbușirii de pe reazeme a acroșat un autoturism, accidentul rutier soldându-se cu victime.

Menționăm faptul că, podul feroviar de la km 142+378 este tip grindă metalică – inimă plină cu cale jos și era prevăzut cu porți de gabarit împotriva lovirii accidentale a grinzii acestui obiectiv feroviar.

Deschiderea podului feroviar este de 17,8 m, iar ultima revizie tehnică a fost efectuată în octombrie 2023, starea tehnică a acestuia fiind corespunzătoare.

Facem precizarea că, în paralel cu ancheta derulată de organele abilitate, pentru a se stabili cauza care a dus la acest tragic accident rutier, și reprezentanții SRCF Craiova vor face verificări și măsurători în zona accidentului.

Din punct de vedere al traficului feroviar, menționăm faptul că trenurile pe relația Fărcașele – Drăgănești Olt circulă cu viteză normală.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content