23 ianuarie 2024 – Deranjament provocat de un tren de călători afectează traficul între stațiile Cernele și Coțofeni

Timp de lectură: 2 minute

SERVICIUL COMUNICARE MASS-MEDIA…………………………………Tel/Fax: 021.311.70.80; int CFR:122312/122905

COMUNICAT DE PRESĂ

Deranjament provocat de un tren de călători
afectează traficul între stațiile Cernele și Coțofeni

București, 23 ianuarie 2024

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația trenurilor pe relația Cernele – Coțofeni este închisă pe ambele fire, din cauza deranjamentului provocat de trenul Regio 2089, care aparține operatorului național CFR CĂLĂTORI.

Trenul Regio 2089, remorcat cu 2 locomotive, la ieșire din stația Cotofeni rupe pantografele celor două locomotive și linia de contact pe ambele fire de circulație.

Menționăm faptul că, personalul de intervenție al SRCF Craiova desfășoară lucrări pentru remedierea deranjamentului cu 2 drezine pantograf. De asemenea, facem precizarea că operatorul național CFR Călători a fost informat să trimită o locomotivă Diesel, pănă la remedierea și repunerea sub tensiune, pentru a asigura continuitate în traficul feroviar.

La această oră, următoarele 3 trenuri de călători sunt oprite temporar, acestea urmând să fie reînscrise în circulație cu locomotiva Diesel a operatorului – IR 2089 staționează în Coțofeni, R 2854 oprit în stația Răcari și IR 349, care staționează între Ișalnița și Coțofeni.

Durata lucrărilor de intervenție pentru remedierea deranjamentului, care implică verificarea pe teren cu drezinele pantograf a întregii distanțe și înlocuirea componentelor avariate, etape necesare pentru repunerea sub tensiune a secțiunii Cernele – Coțofeni, va fi de cel puțin 2 ore.

În acest interval orar, pentru menținerea continuității traficului feroviar, așa cum am menționat anterior, operatorul național CFR CĂLĂTORI va asigura tracțiune Diesel pentru trenurile care tranzitează zona afectată de deranjament.

Adresăm scuzele necesare călătorilor și îi asigurăm că personalul feroviar depune toate eforturile pentru remedierea deranjamentului și reluarea traficului în condiții normale în cel mai scurt timp.

.………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content