24 februarie 2024 – UPDATE Circulația feroviară a fost redeschisă între stațiile Timișoara Nord și Timișoara Est

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

COMUNICAT DE PRESĂ

UPDATE Circulație feroviară redeschisă în stația Timișoara Nord

București, 24 februarie 2024

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația feroviară pe raza stației Timișoara Nord a fost redeschisă la ora 13:50, în condiții de siguranță, o dată cu finalizarea intervențiilor de repunere pe șină și de retragere a locomotivei și a vagonului, deraiate în cursul acestei dimineți, în timpul manevrei de regarare.

Reamintim faptul că, în prima parte a acestei zile, traficul feroviar pe relația Timișoara Nord – Timișoara Est a fost închis după ce locomotiva și un vagon din compunerea trenului IR 1763 au deraiat în timpul manevrei de regarare de la linia 7, la linia 3, din stația Timișoara Nord, incident feroviar care a blocat circulația trenurilor în direcția Timișoara Est.

Precizăm faptul că, în trenul IR 1763, care circulă în relația Iași – Timișoara Nord, nu erau călători, garnitura era goală, iar deraierea s-a produs în timpul manevrei de regarare în Grupa Tehnică.

Până la finalizarea intervențiilor de repunere pe șină a locomotivei și a vagonului, dar și retragerea garniturii trenului IR 1763 în Grupa Tehnică, pentru pasagerii din trenurile R 11143 și R 9573 s-a asigurat transbordare auto.

CFR SA transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigură că personalul feroviar al SRCF Timișoara a acordat tot suportul tehnic necesar în cadrul intervențiilor desfășurate în stația Timișoara Nord, pentru repunerea pe șină și retragerea garniturii trenului IR 1763, operațiuni necesare pentru redeschiderea și reluarea traficului feroviar.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Șef Serviciu

Oana Brânzan

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content