24 mai 2019 – Regularitatea trenurilor pe relaţia Bucureşti – Ploieşti Triaj pe un trend ascendent

Timp de lectură: 3 minute

SERVICIUL COMUNICARE MASS-MEDIA……………………………………………….Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 1/5/190/24.05.2019

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Regularitatea trenurilor pe relaţia Bucureşti – Ploieşti Triaj pe un trend ascendent

 

 

Bucureşti, 24 mai 2019

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că a fost finalizată prima etapă a programului de îmbunătăţire a serviciilor feroviare publice desfăşurate pe raza Sucursalei Regionale CF Bucureşti, în cadrul căruia s-au executat lucrări în regie proprie pentru ridicarea restricţiilor de viteză pe aparatele de cale din zona gărilor Bucureşti Nord, Crivina şi Periş.

 

Prin eliminarea acestor restricţii de viteză, toate trenurile care intră şi ies în/din staţia Bucureşti Nord vor circula cu 30 km/h pe noile aparate de cale (viteza maximă de proiectare admisă pentru staţiile terminus), iar pe intervalul de staţii Periş – Crivina – Ploieşti Triaj, viteza de circulaţie a trenurilor va creşte de la 70 km/h, la 140 km/h.

 

Etapa a II-a a programului de îmbunătăţire a condiţiilor de circulaţie se va derula în perioada 29.05 – 05.06.2019, cu lucrări de buraj mecanizat între staţiile Buftea şi Periş şi lucrări de reparaţii pentru ridicarea restricţiei de viteză de 70 km/h, la intrarea în staţia Buftea, lucrări care vor permite creşterea vitezei de circulaţie a trenurilor la 140 km/h şi pe intervalul Bucureşti Nord – Buftea.

 

CFR SA asigură publicul călător, că prin implementarea acestui program de ridicare a restricţiilor de viteză pe relaţia Bucureşti Nord – Buftea – Periş – Crivina – Ploieşti Triaj,serviciile feroviarepublicevor intra pe un trend ascendent atât din punct de vedere al confortului, prin creşterea vitezei de circulaţie la 140 km/h pe întregul tronson, cât şi al gradului de regularitate pentru transportul de călători.

 

Vă informăm totodată că la ultima întâlnire de lucru, organizată la solicitarea reprezentanţiilor companiei, cu reprezentanţii Asocierii Implenia Baugesellschaft m.b.H – S.C. Metabet CF SA, care de mai bine de 3 ani execută lucrările de modernizare a celor două poduri de cale ferată situate între Ramificaţia Ploieşti Triaj – Ploieşti Sud, fără a înregistra progrese în execuţie, directorul general al CFR SA, domnul Constantin Axinia a solicitat constructoruluisă finalizeze lucrările la cele două obiective până în trimestru IV al acestui an, altfel se va rezilia contractul, ceea ce va atrage după sine emiterea unui certificat negativ, document care nu-i va mai permite acestui constructor să participe timp de trei ani la licitaţii publice în România sau în alt stat al Uniunii Europene”.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

 

 

 

 

 

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

 

 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content