25 aprilie 2019 – CFR SA – Campanie publică de constientizare a pericolului pe calea ferată – Selfie-ul pe tren ucide!

Timp de lectură: 3 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media                Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/176/25.04.2019

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

CFR SA – campanie publică de constientizare a pericolului pe calea ferată

”Transformă-ţi vacanţa într-o bucurie, nu într-o tragedie! Selfie-ul pe tren ucide!

 

Bucureşti, 25 aprilie 2019

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA, compania care administrează infrastructura feroviară, a lansat în mediul online o campanie publică de conştientizare a pericolului existent pe calea ferată, atunci când sunt ignorate semnele şi indicatoarele de avertizare din zona feroviară.

 

Prin această campanie publică de conştientizare a pericolului existent în zona feroviară, CFR SA doreşte să tragă un semnal de alarmă în special în rândul tinerilor care ignoră semnele şi indicatoarele de avertizare şi se aventurează pentru o fotografie în zonele interzise publicului, fiind astfel supuşi pericolului de electrocutare.

 

Deşi este interzis şi periculos să-ţi faci poze pe calea ferată, în ultimii ani 41 de persoane, care au ignorat semnele de avertizare a pericolului, au fost grav rănite, iar 15 persoane au plătit cu viaţa, pentru un selfie făcut la înălţime, pe vagoanele de tren sau pe podurile feroviare!

 

ATENŢIE! Selfie-ul pe tren ucide!

Tensiunea în linia de contact este de 27.000 V! Cablul sub tensiune creează un câmp electric care poate fi periculos la distanţe mici. Un om care se apropie de cablu, urcându-se pe vagon sau pe locomotivă, devine un fel de paratrăsnet. Adică, fiind neutru din punct de vedere electric, are loc o străpungere a aerului şi o descărcare electrică, formându-se astfel un arc electric. ARCUL ELECTRIC se formează la o distanță mai mică de 1.5 metri de linia de contact şi este FATAL‼‼‼

 

Prin urmare, tragem un semnal de alarmă şi le reamintim oamenilor, dar în special tinerilor, că este interzis şi periculos să se urce pe vagoane, să atingă cablurile electrice, şinele sau orice fel de instalaţie electrică sau să traverseze prin locuri nemarcate sau nesemnalizate.

ATENŢIE!

Pentru siguranţa noastră folosim întotdeauna pasarelele, pasajele şi trecerile pietonale şi suntem mereu atenţi la tren, la zgomote şi la vibraţii.

 

Vă informăm că această campanie publică de conştientizare, lansată de CFR SA în mediul online, pe pagina proprie de facebook – https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/ -, are drept scop creşterea gradului de conştientizare în rândul tinerilor, respectarea semnificaţiei indicatoarelor de avertizare din zonele feroviare şi, nu în ultimul rând, reducerea numărului de accidente înregistrate pe calea ferată.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

 

 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content