25 ianuarie 2024 – Deranjament provocat de un tren privat de călători în stația Filiași

Timp de lectură: 2 minute

SERVICIUL COMUNICARE MASS-MEDIA…………………………………Tel/Fax: 021.311.70.80; int CFR:122312/122905

COMUNICAT DE PRESĂ

Deranjament provocat de un tren privat de călători afectează traficul între stațiile Filiași și Țânțăreni

București, 25 ianuarie 2024

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația feroviară pe relația Cernele – Răcari – Filiași – Tânțăreni a fost închisă temporar în cursul nopții, din cauza unui deranjament produs de trenul privat de călători Astra Trans Carpatic.

Trenul privat de călători a rupt pantograful și linia de contact la ieșire din stația Filiași, deranjament care a provocat lipsa de tensiune pe relația Cernele – Răcari – Filiași – Țânțăreni.

Menționăm faptul că, personalul de specialitate al SRCF Craiova a intervenit încă din cursul nopții cu drezina pantograf pentru remedierea deranjamentului, în acest moment fiind în derulare lucrări de repunere sub tensiune a firului de contact doar între stațiile Filiași și Țânțăreni.

La această oră se circulă cu locomotivă Diesel, pusă la dispoziție de operatorul național, doar pe segmentul Filiași – Țânțăreni.

În intervalul orar necesar remedierii deranjamentului pentru repunere sub tensiune, 2 trenuri de călători au fost oprite temporar, pentru a se asigura front de lucru cu drezina pantograf pe intervalul sus-menționat. Astfel, trenurile IRN 78, care circulă în relația București Nord – Curtici, va ajunge la destinație cu o întârziere de 150 de minute, iar trenul IR 1822, care circulă în relația Arad – București Nord, va ajunge destinație cu o întârziere de 130 de minute.

Menționăm faptul că, până la finalizarea intervențiilor și repunerea sub tensiune a liniei de contact și pe ultima secțiune CF Filiași – Țânțăreni, trenurile Regio care vor tranzita această porțiune vor fi tractate cu locomotivă Diesel.

Adresăm scuzele necesare călătorilor și îi asigurăm că personalul feroviar depune toate eforturile pentru remedierea deranjamentului și reluarea traficului în condiții normale în cel mai scurt timp.

.………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content