27 ianuarie 2024 – S-a redeschis circulația feroviară pe firul II, între stațiile Leu și Malu Mare

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

COMUNICAT DE PRESĂ

S-a redeschis firul II între stațiile Leu și Malu Mare

Bucureşti, 27 ianuarie 2024

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar a fost redeschis în această seară și pe firul II între stațiile Leu și Malu Mare, odată cu finalizarea lucrărilor de reparații la suprastructura căii.

Au fost finalizate lucrările de reparații la suprastructura căii pe firul II, între stațiile Leu și Malu Mare, inclusiv pe liniile 1 și 2 din stația Leu, iar circulația feroviară se desfășoară, începând cu ora 18:45, în condiții normale de trafic, cu tracțiune electrică.

Reamintim faptul că, firul I a fost redeschis circulației în data de 19 ianuarie, odată cu finalizarea amplelor intervenții desfășurate de personalul de specialitate al SRCF Craiova, după deraiarea din data de 16 ianuarie, a 9 vagoane și răsturnarea altor 2, din compunerea unui tren privat de marfă.

Pentru restabilirea traficului în condiții normale și pe firul II, au fost executate lucrări de refacere a suprastructurii căii, care au constat în montarea șinei, a traverselor și aparatelor de cale, precum și înlocuirea stâlpului LC, pentru repunerea sub tensiune a firului de contact, și aducerea liniei în parametrii normali.

Evenimentul feroviar produs la data de 16 ianuarie 2024 este investigat de către o comisie de specialitate AGIFER, autoritatea care va stabili cauzele producerii deraierii.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat de măsurile de circulație impuse după deraiarea garniturii de marfă și le mulțumește pentru înțelegere, asigurându-i totodată de faptul că toate intervențiile și lucrările desfășurate de personalul feroviar în zona stației Leu și pe intervalul Leu – Malu Mare au avut drept scop reluarea traficului în condiții de siguranță.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Șef Serviciu

Oana Brânzan

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content