28 decembrie 2022 -Deschidere oferte pentru Lucrari de reinnoiri pe Bucuresti -Pitesti

Timp de lectură: 2 minute

COMUNICAT DE PRESĂ

Deschidere oferte pentru ’’Lucrări de înlocuire la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii pe linia BUCUREȘTI – PITEȘTI, pentru ridicarea restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii – Lot 1 și Lot 2

 

Bucureşti, 28 decembrie 2022

 

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că marți, 27 decembrie 2022, la ora 15:00, Sucursala Regională de Căi Ferate București a deschis ofertele depuse la procedura de licitație publică pentru ’’Lucrări de înlocuire la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii pe linia BUCUREȘTI – PITEȘTI, pentru ridicarea restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii – Lot 1 și Lot 2’’.

 

În cadrul procedurii, au depus oferte următorii agenți economici:

  •  Aktor SocietateTehnică S.A. asociere cu SC Europan Prod SRL subcontractant;
  •  Bedamiro Holding Parcari Construct asociere cu S.C. Rotary Construcții Mentenață S.A., SC Eurotrading construct 98 SRL și SC Proiect Construct SRL subcontractanți;
  •  STRABAG asociere cu Strabag Rail – terț susținător și SC Rothermit subcontractant;
  •  Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi asociere cu S.C. Infrasistem Proiect SRL subcontractant.

Valoarea totală a contractelor – 690.885.026,82 lei

·         304.257.778,46 lei Lot 1 – Linia 101 București – Pitești, tronson Chitila – Ciocănești, fir II și Ciocănești – Titu fir I și II, de la km 10+600 la km 49+780, linii curente și directe și linii din stații (primire – expediere, rest linii);

·         386.627.248,36 lei Lot 2 – Linia 101 București – Pitești, tronson Titu – Călinești – Golești, fir I și II de la km 49+980 la km 95+000, linii curente și directe și linii din stații (primire – expediere, rest linii).

 

Sursa de finanțarea este asigurată din fonduri nerambursabile prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Durata de implementare a contractelor este 36 de luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

 

În cadrul proiectului se vor realiza lucrări de înlocuire la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii  pe linia CF București – Pitești.

 

Principalele beneficii rezultate în urma lucrărilor sunt: eliminarea restricțiilor și a limitărilor de viteză,

eliminarea costurilor cauzate de restricții/limitări, creșterea eficienței activității de operare, diminuarea efectelor adverse asupra mediului, readucerea stării tehnice a liniei la parametrii proiectați și maximizarea gradului de siguranță.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content