28 februarie 2022 – Comandamentele feroviare de iarnă activate în partea de sud-est a țării

Timp de lectură: 3 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media                Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/149/28.02.2022  

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Comandamentele feroviare de iarnă activate în partea de sud-est a țării

 

 

Bucureşti, 28 februarie 2022

 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că, urmare avertizărilor meteo de vreme severă, sub formă de ninsoare abundentă și intensificări puternice de vânt, pentru mai multe județe din partea de sud-est a țării, au fost activate comandamentele locale de iarnă, pe raza Sucursalelor Regionale de Cale Ferată București, Constanța și Galați.

 

Comandamentele de iarnă locale sunt operaţionale, în acest moment, la nivelul sucursalelor regionale Bucureşti, Constanţa și Galați, unde personalul feroviar este activat și mobilizat pentru asigurarea și menţinerea condiţiilor optime de circulaţie pe toate secţiile de cale ferată din partea de sud-est a rețelei, în special pe raza județelor unde sunt anunțate fenomene meteo severe.

 

Astfel, pentru noaptea de 28 februarie/1 martie au fost activate echipele speciale de intervenție, formate din aproximativ 130 de angajați feroviari, personal specializat, care va acționa cu utilaje de deszăpezire și de intervenție pe tot parcursul nopții, numărul acestora urmând a fi suplimentat în funcție de intensitatea fenomenelor meteorologice, astfel încât să fie asigurată permanența activității de deszăpezire.

 

De asemenea, pentru zonele în care se vor înregistra fenomene meteo cu intensitate deosebită, sunt prealarmate 11 pluguri de zăpadă, din care 3 pluguri hidraulice pe raza SRCF Galați, 8 pluguri (3 hidraulice și 5 simple) pe raza SRCF Constanța, precum și 46 utilaje de intervenție, care vor acționa operativ pentru remedierea eventualelor deranjamente înregistrate la liniile de cale ferată și la linia de contact.

 

Menționăm faptul că, funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, dar și pentru a evita blocajele în linie curentă din cauza viscolului, vor fi luate măsuri suplimentare privind condițiile de circulație a trenurilor, în sensul utilizării tracțiunii Diesel, interzicerea circulației trenurilor formate din automotoare și a celor remorcate cu locomotive de tip LDH,precum și restricționarea temporară a circulației trenurilor pe anumite intervale de stații, pentru a permite accesul plugurilor de zăpadă sau al utilajelor de intervenţie.

 

 

Vă asigurăm totodată, că personalul de specialitate al CFR SA menține o permanentă legătură cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar și transmite periodic informații despre condițiile de trafic înregistrate pe fiecare regională de cale ferată, zonele unde se impune să se acționeze cu pluguri pentru deszăpezire sau intervalele de cale ferată unde circulația trenurilor trebuie adaptată la condițiile meteo. De asemenea, operatorii de transport feroviar sunt în permanenţă avizaţi asupra condiţiilor de circulaţie, astfel încât fiecare companie să-și informeze din timp călătorii, dacă apar modificări în graficul trenurilor înscrise în circulaţie.

 

CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari în perioadele de vreme severă au ca principal scop menținerea continuității traficului și le recomandă să consulte permanent site-urile operatorilor de transport feroviar de călători, pentru informații actualizate despre trenurile înscrise în circulație.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

 

 

 

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content