28 iunie 2017 – Conditii de circulatie in traficul feroviar in perioadele caniculare

Timp de lectură: 4 minute

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI RELAŢII EXTERNE

Serviciul Comunicare Mass-Media………………………………………………………..Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 17/2/180/28.06.2017

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Măsuri de circulație pe calea ferată în perioada

28 iunie – 2 iulie 2017, când în majortitatea regiunilor

sunt anunțate temperaturi care vor depăși 37 de grade C în aer

 

 

Bucureşti, 28 iunie 2017

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că începând de astăzi, 28 iunie 2017 și până la sfârșitul săptămânii, când sunt prognozate temperaturi care vor depăși 37 de grade în aer în majoritatea regiunilor, conform informărilor transmise de ANM, se vor lua măsurile speciale pentru desfășurarea traficului feroviar în condiții de siguranță.

 

În această perioadă, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare va efectua revizii suplimentare pe reţea în regiunile aflate sub atenționare de COD GALBEN și COD PORTOCALIU, prin verificarea directă ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în șină va depăși 50 de grade C, pe trosnoanele unde situația o impune se va reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

 

Menționăm faptul că aceaste măsuri sunt aplicate de toate companiile manageri de infrastructură și respectă normele de siguranţă feroviară în astfel de situații speciale.

 

CFR SA va aviza permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) când se impune reducerea vitezei de circulație și pe ce tronsoane se va lua această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulație, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condițiile de trafic.

 

De asemenea, CFR SA recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet.

 

Călătorii pot afla informaţii în timp real despre localizarea exactă a unui tren aflat în circulaţie și de pe site-ul administratorului de infrastructură feroviară www.cfr.ro – domeniul Trenul meu sau accesând direct link-ul https://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren. Programul presupune introducerea numărul exact al trenului în căsuţa indicată, iar printr-un click pe Informații tren programul va afișa informațiile referitoare la minutele de întârziere, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire la destinaţie.

 

Rugăm călătorii ca în această perioadă să consulte și site-urile sau paginile de facebook ale operatorilor de transport feroviar de călători, pentru informaţii despre condițiile și măsurile impuse în graficul trenurilor înscrise în circulație:

1. CFR Călători (operator național)

https://www.cfrcalatori.ro/
https://www.facebook.com/CFRCalatori.ro/?fref=ts

2. SC Regiotrans SRL Brasov (operator privat)

https://www.regiotrans.ro/anunturi/
https://www.facebook.com/ValeaPrahoveicutrenul/?fref=ts

3. SC Interregional SRL (operator privat)

https://www.viaterraspedition.ro/transportcalatori.html

4. SC Transferoviar Calatori SRL (operator privat)

https://www.transferoviarcalatori.ro/
https://www.facebook.com/TFCRO/?fref=ts

5. SC Softrans SRL (operator privat)

https://www.softrans.ro/
https://www.facebook.com/www.softrans.ro/?fref=ts

 

6. SC Astra Trans Carpatic (operator privat)

https://www.astratranscarpatic.ro/#/home

https://www.facebook.com/AstraTransCarpatic.SRL/?fref=ts

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Contact

Şef Serviciu Mass-Media

Oana BRÂNZAN

Tel. 0740.121.759

Email:oana.branzan@cfr.ro

 

Contact  CFR SA

Serviciul Mass-Media: 021/317.74.38

https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/?ref=bookmarks 

www.cfr.ro

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content