29 iulie 2022 – Trafic feroviar oprit pe intervalul de stații Vârciorova – Gura Văii

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media                Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/620/29.07.2022

 

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Trafic feroviar oprit pe intervalul de stații Vârciorova – Gura Văii

 

 

 

Bucureşti, 29 iulie 2022

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar pe relația Vârciorova – Gura Văii este întrerupt, după ce un tren privat de marfă a rupt, în cursul nopții linia de contact, între stâlpii 93 și 97.

 

Personalul de specialitate al SRCF Craiova și Timișoara au intervenit pe parcursul nopții cu drezinele pantograf pe intervalul de stații Orșova – Vărciorova – Gura Văii, pentru verificarea sistemului de alimentare cu energie electrică. S-a reușit repunerea sub tensiune a liniei de contact între stațiile Orșova – Vîrciorova, însă pe distanța Vârciorova – Gura Văii, linia de contact era ruptă, de la stâlpul 93, până la stâlpul 97, deranjament provocat de un trenul privat de marfă, rămas defect în linie curentă, cu pantograful îndoit.

 

Menționăm faptul că, intervenția, în cursul nopții, cu drezinele pantograf a impus oprirea a 4 trenuri de călători – trenul privat 11504 și trenul IR 79, în gara Orșova, respectiv trenul privat 11502, IR 1990 și IR 78, în Severin – astfel încât să poată fi desfășurate verificările pe întregul interval de stații, Orșova – Vărciorova – Gura Văii, unde este doar un fir de circulație.

 

Din cauza deranjamentului major provocat de trenul privat de marfă la linia de contact, pe distanța Vârciorova – Gura Văii, circulația trenurilor de călători nu poate fi reluată în condiții normale de trafic, fiind necesară dublarea garniturilor cu o locomotivă Diesel, după ce se trenul privat de marfă este retras din linie curentă, manevre în curs de derulare la această oră.

 

Precizăm faptul că, pasagerii au primit din partea personalului feroviar din gările Orșova și Severin apă și cafea.

 

CFR SA transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigură că personalul feroviar depune toate eforturile necesare pentru reluarea traficului celor 4 trenuri staționate, remedierea deranjamentului și redeschiderea circulației în condiții normale.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

 

Șef Serviciu

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content