6 Noiembrie 2017 – De la ora 12.05 circulația trenurilor pe segmentul Lehliu-Sărulești se desfășoară în condiții normale de trafic

Timp de lectură: 2 minute

Direcția Comunicare și Relații Externe  Tel: 021.319.24.70 Fax: 021.319.24.71 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122231

Nr.17/2/315/06.11.2017

 

 

 

 

Comunicat de presă

 

 

De la  ora 12.05 circulația trenurilor pe segmentul Lehliu-Sărulești se desfășoară în condiții normale de trafic

 

 

Bucureşti, 6 noiembrie 2017

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că circulația feroviară pe segmentul Lehliu – Sărulești (Magistrala București-Constanța) se desfășoară în condiții normale de trafic începând cu ora 12.05, odată cu finalizarea lucrărilor de înlocuire a releelor furate.

 

La această oră, continuă lucrările de înlocuire a cablului tăiat pe relaţia Călinești – Golești (tronsonul Titu-Golești), unde se menține măsura de circulație în condiţii speciale, de tip cale liberă, sub atenta supraveghere a personalului feroviar.

 

Vă reamintim faptul că, în cursul acestei diminețipersoane necunoscute au tăiat cablul de alimentarea instalației de dirijare a traficului între Călinești – Golești, în vederea sustragerii, iar între Lehliu și Sărulești au furat 50 de relee, după ce au devastat dulapurile instalațiilor de dirijare.

 

Până la înlocuirea componentelor sustrase și remedierea deranjamentelor tehnice produse la instalațiile de dirijare a traficului, trenurile înscrise în circulație  pe cele două segmente de cale ferată au înregistrat întârzieri de 10-20 de minute pe porţiunea afectată, întârzieri care au modificat implicit și ora de sosire la destinație.

 

Reamintim faptul că achiţionarea materialelor feroase şi neferoase utilizate în activitatea feroviară este interzisă şi constituie contravenţie sancţionată cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei, potrivit OUG 31/2011, iar cei care vor săvârşi această contravenţie vor achita, pe lângă amenda contravenţională şi un tarif cu titlu de tarif de despăgubire, în cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare în cauză şi a manoperei aferente.

 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de aceste acţiuni infracționale care afectează grav traficul feroviar şi îi asigurăcă toate măsurile operative întreprinse au ca principal scop derularea circulaţiei în condiţii de siguranţă în timpul lucrărilor de înlocuire a componentelor furate şi reluarea traficului în condiții normale în cel mai scurt timp.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA

Direcția Comunicare și Relații Externe

Purtător de cuvânt/Șef Serviciu Comunicare

Oana BRÂNZAN

Tel. Mobil: 0740121759

Int. CFR: 122312

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content