7 ianuarie 2022 – Vagoane de marfă deraiate între staţiile Filești – Cătușa

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media                Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

  

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Vagoane de marfă deraiate între staţiile Filești – Cătușa

 

 

 

 

Bucureşti, 7 ianuarie 2022

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează faptul că, între stațiile Filești – Cătușa, 3 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat.

 

Menționăm faptul că pe secția respectivă nu circulă trenuri de călatori, linia fiind destinată doar traficului feroviar de marfă.

 

Reprezentanții SRCF Galați s-au deplasat deja la fața locului, pentru verificare și stabilirea operațiunilor de intervenție necesare repunerii pe șină a vagoanelor deraiate. De asemenea, facem precizarea că personalul feroviar la Sucursalei Galați va asigura tot suportul tehnic necesar, inclusiv utilajele cu care se va acționa pentru repunerea vagoanelor pe șină.

 

Trenul de marfă, format din 8 vagoane, aparține operatorului privat de marfă Unicom Tranzit și asigura un transport de cărbune pentru Combinatul Siderurgic Galați.

 

Evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii celor 3 vagoane.

 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop redeschiderea traficului feroviar de marfă, în zona respectivă, în condiţii de siguranţă.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content