7 iulie 2022-Linia de cale ferata cu ecartament larg din Portul Galati a fost redeschisa

Timp de lectură: 2 minute

COMUNICAT DE PRESĂ

Linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galați a fost redeschisă

 

București, 7 iulie 2022

 

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că astăzi, 07.07.2022, la ora 08.00, linia de cale ferată Galați Largă Ana – Galați Bazin – Galați Mărfuri – Port Docuri (linie cu ecartament larg, în lungime de 3,58 km) a fost redeschisă.

 

Lucrările de reparații s-a executat în regie proprie de către SRCF Galați, cu personal feroviar de specialitate (secțiile: L1 Galați, L3 Buzău, L4 Focșani, L2 Brăila, L5 Târgu Ocna și SRLU Buzău), în perioada 6 iunie – 6 iulie 2022, cu redeschiderea pe 7 iulie, termenul inițial de execuție fiind de 60 zile.

 

Redeschiderea acestei linii feroviare cu ecartament larg, în lungime totală de 3,58 km, va avea un impact economic important pentru transportul feroviar de marfă, atât prin creșterea traficului pe teritoriul României, dar și a transporturilor de cereale din Ucraina, care vor intra direct în Portul Galați, pe la granița cu Republica Moldova (CFM).

 

Lucrările executate:

  •  lucrări defrișare pe 3580 metri cale;
  •  înlocuirea a 780 bucăți traverse din lemn speciale de 2,80 m;
  •  înlocuirea a 246 bucăți de traverse din lemn speciale (aparate de cale/linia încălecată);
  •  înlocuirea materialului mărunt de prindere – 5,382 tone;
  •  completarea prismei de piatră spartă – 385 tone;
  •  executarea burajelor tehnologice.

 

Obiectivul prioritar al acestor lucrări a fost readucerea în parametrii de funcționare a liniei de cale largă, în lungime de 3,58 km.

 

Continuă lucrările de reparații la linia CF cu ecartament normal Galați Mărfuri – Port Docuri – Siloz (1,16 km), care au demarat în data de 4 iulie 2022.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Serviciul ComunicareMass-Media

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content