8 ianuarie 2024 – Trafic feroviar adaptat la condiții de iarnă

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/7/08.01.2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Trafic feroviar adaptat la condițiile de iarnă

Bucureşti, 8 ianuarie 2024

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că la această oră traficul feroviar este deschis pe toate magistralele feroviare, nu sunt linii CF închise și nici trenuri blocate.

În contextul condițiilor meteo nefavorabile (Cod Galben de vânt, polei, ninsori moderate și viscol în zona Moldovei, Dobrogei și jumătatea de est a Munteniei), circulația trenurilor se desfășoară în condiții de iarnă, în zonele afectate de Cod Galben, personalul feroviar fiind activat pentru intervenția operativă, necesară asigurării continuității traficului feroviar.

Menționăm faptul că, în cursul acestei dimineți, pe raza SRCF București, din cauza defectării locomotivei trenului R 9304 (CFR Călători) pe firul II Chiajna – Grădinari (fir I închis permanent pentru lucrări), circulația feroviară a fost temporar oprită în intervalul 06:30 – 7:51.

Au fost afectate 6 trenuri de călători, care au așteptat în gările adiacente redeschiderea circulației feroviare (R-E 9900 CFR Călători, R-E 10090 Transferoviar Călători, IR 1594 CFR Călători, IR 11500 Astra Trans Carpatic, IR 1591 CFR Călători și R 9001 CFR Călători).

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA îi asigură pe călători că toate intervențiile desfășurate în zonele afectate de condițiile meteo nefavorabile vor avea drept scop restabilirea circulației în condiții normale de trafic în cel mai scurt timp.

CFR SA, prin comandamentele locale, urmărește permanent evoluția fenomenelor meteo și menține legătura cu operatorii de transport feroviar de călători, astfel încât toate măsurile de circulație impuse pe rețeaua feroviară în perioada de valabilitate a avertizărilor meteorologice să asigure continuitate și legături inclusiv pe raza județelor afectate fenomene meteo nefavorabile.

Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situația în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinație, însă toate măsuri de circulație adoptate în această perioadă sunt necesare pentru a menține condițiile optime și de siguranță pe rețeaua feroviară.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Serviciul Comunicare Mass-Media

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content