9 ianuarie 2024 – UPDATE Circulația feroviară se defășoară în continuare în condiții de iarnă

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/20/09.01.2024

COMUNICAT DE PRESĂ

UPDATE: Circulația feroviară se defășoară în continuare condiții de iarnă

Bucureşti, 9 ianuarie 2024

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că pe rețeaua feroviară circulația trenurilor se desfășoară în condiții normale de iarnă, traficul fiind adaptat la condițiile meteo nefavorabile.

Pe raza SRCF Galați, pe distanța Mărășești – Tecuci (fir I și II), începând cu ora 13:00 s-a reluat circulația AM (automotoarelor) fără antemergător.

Pe distanța Brăila – Făurei, începând cu ora 13:45 a fost ridicată restricția de viteză de 70 km/h.

Pe raza SRCF Iași, pe distanța Leșu Ilvei – Poiana Ilvei și Lunca Ilvei – Coșna, la ora 11:33 a fost ridicată restricția de viteză de 50 km/h.

Pe raza SRCF Iași, pe linia neinteroperabilă Hârlău – Iași, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în cursul dimineții, trenul R 11404 (Regio Călători) s-a defectat și a fost nevoie de locomotivă de ajutor pentru tractarea acestuia.

Întârzierile înregistrate în circulația trenurilor în această perioadă sunt cauzate de: restricțiile de viteză introduse în zonele cu vânt puternic, defectările materialului rulant, imposibilitatea manevrării macazelor (din cauza gerului) sau defecțiuni ale liniilor CF (șine rupte).

Personalul CFR SA este activat și intervine operativ în zonele unde se înregistrează probleme și menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi va transmite operativ măsurile necesare care trebuie luate astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor.

Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situația în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinație, însă toate măsuri de circulație adoptate în această perioadă sunt necesare pentru a menține condițiile optime și de siguranță pe rețeaua feroviară.

Călătorii sunt rugaţi că în această perioadă, în care sunt anunţate condiţii meteo nefavorabile, să solicite informaţiile referitoare la condiţiile de circulaţie a trenurilor la nr de telefon 021/9521 – Informaţii CFR, iar pentru verificarea orelor de sosire sau plecare din gări pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare – www.cfr.ro, domeniul Camere web, unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Serviciul Comunicare Mass-Media

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content