COMUNICAT DE PRESĂ‚ 22.07.2011

Timp de lectură: 2 minute

 

Nr. 1/2/330 /22.07.2011
 
 
COMUNICAT DE PRESĂ‚
22.07.2011
 
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR" SA informează că, ieri, 21.07.2011, în staţia Focşani s-a dat în exploatare instalaţia de centralizare electronică, care înlocuieşte instalaţia de centralizare electrodinamică cu relee, aflată în funcţie din anul 1978.
 
Centralizarea electronică înlocuieste sistemul de centralizare electrodinamică cu relee, prezentând o serie de avantaje, şi anume: ridicarea nivelului siguranţei circulaţiei la nivelul maxim SIL4, conform normelor UE, fiabilitate ridicată a componentelor, volum de întreţinere redus şi timp de remediere a deranjamentelor mult diminuat prin utilizarea diagnozei asistate de calculator, condiţii de lucru îmbunătaţite pentru personalul de exploatare.
 
Menţionăm că statia Focsani a fost centralizată electronic în cadrul proiectului “e-RAIL”. Acest proiect prevede centralizarea electronică a 11 staţii de cale ferată cu sistemul ESTW L90 RO.
 
Finanţarea lucrărilor în valoare de 60 mil. Euro (fără TVA) a fost asigurată din împrumuturi garantate de stat şi de la bugetul de stat, în conformitate cu HG 1045/2004, iar lucrările efective au început după semnarea acordului de împrumut în anul 2006.
 
În cadrul acestui proiect, pîna în prezent, au fost puse în exploatare instalaţii de centralizare electronică în staţiile Craiova, Lugoj, Caransebeş, Drobeta Turnu Severin, Chiajna şi Palas. De asemenea, se estimează pentru semestrul a II-lea 2011 să fie puse în exploatare, în staţiile de cale ferată Buciumeni, Chitila şi Constanţa,alte trei astfel de instalaţii de centralizare electronică.
 
Principalele beneficii aşteptate de la acest proiect sunt:
 
– continuarea modernizării sistemelor de centralizare electronică în staţii de cale ferată ;
– posibilitatea de a avea controlul şi comanda acestor staţii utilizând funcţia de dispecer ;
– creşterea siguranţei traficului în operare prin reducerea erorilor umane;
– crearea funcţiei play – back care memorează pentru o perioada de timp prestabilită toate schimbările de stare pentru a afişa, la cerere, toate operaţiunile executate în această perioadă.
 
 
BIROUL DE PRESĂ‚ AL CNCF"CFR"SA
 
 
 
 
 
Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content