COMUNICAT DE PRESĂ‚ 28.10.2011

Timp de lectură: 2 minute

 

BIROUL DE PRESĂ‚, INFORMAŢII ȘI RELAŢII CU PUBLICUL
Nr:1/2/461/28.10.2011
 
 
 
COMUNICAT DE PRESĂ‚
28.10.2011
 
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a semnat contractul pentru modernizarea staţiei CF Călăraşi Sud, contract atribuit prin licitaţie deschisă internaţională asocierii de firme SC CONSTRUCŢII ERBAȘU SA, SC TIAB SA, SC COMPANIA CONSTRUCŢII FEROVIARE SA.
 
Valoarea totală a contractului este de 20.223.054,71 lei, fără T.V.A (4.830.539,76 euro, fără TVA). Contractul va fi finanţat de Comisia Europeană, cu fonduri nerambursabile, în proporţie de 69.25% şi de Guvernul României, cu fonduri de la bugetul de stat, în proporţie de 30.75%.
Perioada de execuţie a lucrărilor este de 1 an şi 5 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, la care se adaugă perioada de garanţie de 2 ani, după finalizarea lucrărilor.
Lucrările de modernizare au drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de exploatare a staţiilor şi asigurarea serviciilor pentru călători conform standardelor europene, fiind respectate prevederile normelor UIC 413 şi 140:
·               consolidarea clădirii de călători;
·               recompartimentarea spaţiilor clădirii de călători;
·               refacerea finisajelor interioare şi exterioare;
·               refacerea peroanelor, copertinelor, trecerilor la nivel, tunelului pietonal;
·               refacerea dispozitivului de linii;
·               refacerea instalaţiilor sanitare, electrice, termice şi de telecomunicaţii;
·               sistematizarea pieţei gării.
Modernizarea staţiei de cale ferată Călăraşi Sud este cuprinsă în proiectul „Modernizarea unor staţii de cale ferată din România”. Autoritatea de Management este Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, iar Autoritatea Contractantă este CNCF ”CFR” – SA.
Proiectul Modernizarea unor staţii de cale ferată din România face parte din Programul Operaţional Sectorial (POS-T) 2007-2013 – axa prioritară 2 – şi este finanţat din fonduri FEDR şi de la bugetul de stat.
 
 
 
Purtator cuvânt CFR SA,
Oana Brânzan
Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content