11 ianuarie 2022 – Trenurile circulă cu tracțiune electrică pe relația Ghioroc – Glogovăț

Timp de lectură: 3 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media                Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/26/11.01.2022  

 

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Trenurile circulă cu tracțiune electrică pe relația Ghioroc – Glogovăț

 

 

 

București, 11 ianuarie 2022

 

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, administratorul infratructurii feroviare, vă informează că circulația trenurilor a fost reluată în condiții normale de trafic, cu locomotive electrice, în partea de vest țării, pe raza Regionalei CF Timișoara, între stațiile Ghioroc și Glogovăț, pe firul II.

 

Echipele de intervenție ale SRCF Timișoara fac ultimele verificări și pe firul I, la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, astfel încât în scurt timp, traficul feroviar să se desfășoare în contiții normale, fără tracțiune Diesel, pe ambele fire de circulație, de pe întrega distanță.

 

Reamintim faptul că, circulația trenurilor pe relația Ghioroc – Glogovăț, s-a desfășurat în condiții speciale – cu tracțiune Diesel -, pe parcursul zilei de luni, 10 ianuarie 2022, și în prima parte a acestei zile, la solicitarea operatorului national de transport feroviar de călători, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

 

Precizăm de asemenea, faptul că în ultimele 48 de ore, o dată cu intrarea în vigoare a avertizărilor meteo, personalul feroviar al sucursalelor de infrastructură, au verificat permanent liniile de cale ferată şi componentele infrastructurii, acestea fiind menţinuteîn stare de funcţionare optimă, în special pe raza județelor aflate sub incidența avertizărilor de vreme nefavorabilă.

 

În acestă perioadă, în contextul avertizărilor meteo de vreme nefavorabilă, toate cele 8 regionale de cale ferată menţin permanent legătura cu operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF), iar personalul de specialitate din regulatoarele de circulaţie acţionează operativ în toate situaţiile în care apar disfuncţionalităţi de natură tehnică, astfel încât să reducem perioadele de staţionare, necesare remedierii oricărui deranjament.

 

Recomandăm tuturor pasagerilor, ca în această perioadă, în care sunt emise avertizări de vreme nefavorabilă, să solicite telefonic, înainte de plecarea la drum, informaţii despre orele de sosire şi de plecare a trenurilor la Gara CFR din localitatea, la numărul de telefon CFR 021/9521 şi să consulte periodic site-urile operatorilor de transport feroviar de călători, de stat și privați, pentru informații actualizate despre eventuale modificări în circulația trenurilor.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content