2 aprilie 2024 – UPDATE – Circulație feroviară reluată între stațiile Valea Călugărească și Ploiești Est

Timp de lectură: 2 minute

SERVICIUL COMUNICARE MASS-MEDIA…………………………………Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr.1/5/317/02.04.2024

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Circulație feroviară reluată între stațiile Valea Călugărească și Ploiești Est

 

 

 

București, 2 aprilie 2024

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar între stațiile Valea Călugărească și Ploiești Est (linia CF Ploiești Sud – Buzău) a fost redeschis la ora 12:46, cele 6 trenuri de călători, care au staționat temporar, fiind reînscrise în circulație, pe firul I.

 

Reamintim că traficul feroviar a fost închis temporar în intervalul orar 11:30 – 12:46, pe ambele fire de circulație, între stațiile Valea Călugărească și Ploiești Est (linia CF Ploiești Sud – Buzău), unde personalul feroviar al SRCF București a acționat pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe linia de contact aferentă firului II, în zona km 66+500, iar echipele ISU au intervenit în vederea stingerii incendiului izbucnit la vegetația din apropierea căii ferate.

 

Următoarele 6 trenuri de călători – IR 10072 (Galați – București Nord), IC 552 (Suceava – București Nord), IR 1751 (București Nord – Suceava), IR 1572 (Galați – București Nord), IR 1660 (Iași – București Nord) și R 5014 (Buzău – București Basarab), care au staționat temporar până la redeschiderea circulației pe firul I, vor ajunge la destinație cu întârziere.

 

Menționăm faptul că, personalul feroviar intervine în continuare pe firul II între stațiile Valea Călugărească și Ploiești Est, cu drezina pantograf, pentru înlocuirea componentelor avariate (fixatori, izolatori și console) și a firului de contact pe o lungime de 250 m.

 

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigură că personalul feroviar și echipele ISU au depus toate eforturile necesare pentru finalizarea operativă a intervențiilor și repunerea sub tensiune a liniei de contact pe firul I, între Valea Călugărească și Ploiești Est, astfel încât traficul să fie reluat în condiții de siguranță.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content