12 iunie 2024 – UPDATE – Circulație feroviară reluată pe FIRUL II între stațiile ATÂRNAȚI și ROȘIORI NORD

Timp de lectură: 2 minute

SERVICIUL COMUNICARE MASS-MEDIA…………………………………Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr.1/5/487/12.06.2024

 

COMUNICAT DE PRESĂ

UPDATE – Circulație feroviară reluată pe FIRUL II între stațiile ATÂRNAȚI și ROȘIORI NORD

București, 12 iunie 2024

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că la ora 03:40 a fost redeschisă circulația feroviară și pe firul II, între stațiile ATÂRNAȚI și ROȘIORI NORD.

Echipele de intervenție ale SRCF Craiova au finalizat în cursul nopții operațiunile de repunere pe șină și retragere a celor două vagoane din compunerea trenului IR 1596, deraiate marți, iar circulația feroviară a fost redeschisă pe firul II la ora 03:40. Cele două vagoane au fost retrase în stația Roșiori Nord.

Reamintim faptul că, circulația feroviară a fost închisă marți, 11 iunie 2024, de la ora 16:24, între stațiile Atârnați și Roșiori Nord, pe firul II, din cauza deraierii ultimelor două vagoane din compunerea trenului IR 1596, la intrare în stația Atârnați.

Precizăm faptul că, acest incident feroviar nu a blocat traficul feroviar pe raza stației Atârnați, toate celelalte trenuri de călători fiind retrasate să circule pe firul I, din ambele sensuri, dar cu limitare de viteză de 5 km/h, pe o distanță de 100 de metri, în zona deraierii.

CFR SA transmite scuze călătorilor pentru întârzierile înregistrate pe relația Roșiori Nord – Atârnați, în condițiile în care circulația s-a desfășurat doar pe un singur fir, și îi asigură că personalul feroviar al SRCF Craiova a depus toate eforturile necesare pentru finalizarea intervențiilor în zona deraierii și redeschiderea firului II Atârnați – Roșiori Nord în condiții de siguranță.

Menționăm faptul că, deraierea celor două vagoane din compunerea trenului IR 1596 face obiectul unei anchete, iar cauzele producerii acestei deraieri vor fi stabilite de către comisia de anchetă.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content