1 iulie 2024 – Circulație feroviară oprită temporar între stațiile APAȚA și AUGUSTIN

Timp de lectură: 2 minute

SERVICIUL COMUNICARE MASS-MEDIA…………………………………Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr.1/5/555/01.07.2024

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Circulație feroviară oprită temporar între stațiile APAȚA și AUGUSTIN

București, 1 iulie 2024

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că traficul feroviar este oprit la această oră între stațiile Apața și Augustin, unde se intervine cu drezina pantograf pentru remedierea unui deranjament la sistemul de alimentare cu energie electrică, provocat de o autobasculantă care circula în zona șantierului de lucrări, deschis pe firul I.

Din primele informații transmise de la fața locului, de către personalul feroviar al SRCF Brașov, o autobasculantă, care aparține contructorului ce desfășoară lucrări de reabilitare pe firul I, a lovit un stâlp de susținere și a avariat inclusiv componentele sistemului de alimentare cu energie electrică a liniei de contact de pe firul II.

Personalul de specialitate al Regionalei CF Brașov se află la față locului și intervine cu drezina pantograf pentru reparații, înlocuire componente avariate și remedierea deranjamentului, iar timpul estimat pentru finalizarea operațiunilor și repunerea sub tensiune a liniei de contact de pe firul II (firul I fiind închis pentru lucrări de reabilitare) este de circa 2 ore.

Menționăm faptul că, până la finalizarea intervențiilor și retragerea drezinei pantograf din linie curentă, următoarele 3 trenuri de călători IR 1734 (Cluj Napoca – București Nord), IC 531 (București Nord – Cluj Napoca) și R 3503 (Brașov Mediaș) sunt oprite temporar în stațiile Racoș, respectiv Feldioara. În circulație la această oră, dar cu estimare staționare temporară până la finalizarea lucrărilor de intervenție, sunt și trenurile R 3533 (Brașov Mediaș) și R 3536 (Mediaș – Brașov).

CFR SA transmite scuze călătorilor din trenurile staționate temporar și îi asigură că personalul feroviar al SRCF Brașov depune toate eforturile pentru redeschiderea liniei și reluarea circulației în cel mai scurt timp.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content