1 iulie 2024 – Memorandum de cooperare feroviară între CFR SA și Căile Ferate Franceze

Serviciul Comunicare Mass-Media   Tel/Fax: 021.319.24.71 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122231

Nr.1/5/553/01.07.2024

 

Memorandum de cooperare feroviară

între CFR SA și Căile Ferate Franceze

Bucureşti, 28 iunie 2024

Conducerea CFR SA a participat în cursul zilei de 27 iunie a.c. la întrevederea oficială cu delegația Companiei de Căi Ferate Franceze (SNCF), condusă de domnul Jean-Pierre Farandou, Președinte-Director General, însoțit de persoane din conducerea SNCF International, SNCF Gares et Connexions (filiala SNCF însărcinată cu gestionarea gărilor) și Geodis (filiala SNCF de transport internațional multi-modal și logistică).

La această întâlnire, care a fost deschisă de domnul Sorin Mihai Grindeanu, ministrul transporturilor și infrastructurii, a participat și Excelența Sa domnul Nicolas Warnery, Ambasadorul Republicii Franceze în România, împreună cu membri ai ambasadei.

Principalele subiecte abordate au fost cooperarea bilaterală viitoare în domeniul transportului feroviar, importanța dezvoltării infrastructurii de transport feroviar, creșterea ponderii transportului feroviar în ansamblul modurilor de transport precum și realizarea de schimburi de experiență.

Cu acest prilej, CFR SA și SNCF au semnat un Memorandum de înțelegere privind cooperarea bilaterală pe termen lung în domeniul transportului feroviar, document care va sta la baza evoluției ulterioare a relațiilor dintre cele două companii feroviare.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content