19 iulie 2024 – Incident feroviar produs de un tren privat de călători, între București Nord și București Basarab

Serviciul Comunicare Mass-Media                 Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Incident feroviar produs de un tren privat de călători,

între București Nord și București Basarab

Bucureşti, 19 iulie 2024

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că în această seară, în jurul orei 18:30, un tren privat de călători, care avea plecare din Gara de Nord, de la linia 11, la manevrele de rebrusare a locomotivei (întoarcere pentru schimbare sens de mers) și apoi de cuplare la garnitură, s-a produs tamponarea primului vagon, în care se aflau călători.

Din datele transmise de echipele SMURD, 7 călători, inclusiv mecanicul, au avut nevoie de îngrijiri din partea echipajului medical, sosit la fața locului.

Menționăm faptul că acest incident feroviar va fi investigat de AGIFER.

De asemenea, precizăm faptul că, la ora actuală, celelalte garnituri de călători, care sosesc sau pornesc din Gara de Nord, nu sunt afectate de incidentul produs de trenul privat de călători, care aparține operatorului Regio Călători.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

Șef Serviciu

Oana Brânzan

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content