COMUNICAT DE PRESĂ‚ 22.03.2013

Timp de lectură: 2 minute

 Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că domnul Dimitrios Sophocleous, directorul general al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, aflat în vizită de lucru în teritoriu, continuă discuţiile cu reprezentanţii sucursalelor feroviare în legătură cu necesitatea implementării unor măsuri concrete care să contribuie la eficientizarea activităţii şi la creşterea veniturilor proprii ale companiei.

 

Principalele măsuri operaţionale care vor fi implementate la nivel naţional, în perioada imediat următoare, vizează eficientizarea activităţii comerciale prin reanalizarea actualelor tarife percepute pentru închirierea spaţiilor şi a terenurilor din patrimoniul privat al companiei, precum şi prin utilizarea unui mecanism mai eficient de stabilire a preţurilor pentru locaţiile încă neînchiriate.

 

De asemenea, compania va demara şi procedurile de valorificare a fierului vechi şi a materialelor mărunte de cale, procedură care se va desfăşura etapizat prin Bursa Română de Mărfuri, în următoarele 4-5 luni.

 

Prin aplicarea acestor măsuri de eficientizare a activităţii de patrimoniu şi de valorificare a deşeurilor feroase (fier vechi şi material mărunt de cale), se estimează încasarea unor venituri suplimentare pentru anul 2013, de peste 50 de milioane de lei.

 

“Voi continua să analizez posibilitatea utilizării la nivel maxim a activelor (spaţii comerciale şi terenuri) care se află în proprietatea privată a companiei, prin aplicarea unor măsuri care se vor baza pe o analiză economică profundă, care să respecte necesităţile agenţilor economici şi, totodată, să contribuie la creşterea veniturilor proprii ale companiei“, a declarat DIMITRIOS SOPHOCLEOUS, director general al CFR SA.

Domnul Dimitrios Sophocleous, directorul general al CFR SA, împreună cu reprezentanţii sucursalelor feroviare vor analiza în paralel mai multe oportunităţi de utilizare a activelor companiei şi de valorificare a forţei de muncă.

 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content