COMUNICAT DE PRESĂ‚ 09.04.2013

Timp de lectură: 2 minute

 BIROUL DE PRESĂ‚, INFORMAŢII ȘI RELAŢII CU PUBLICUL

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ‚

 

 

Priofitul contabil al CFR SA a crescut în primul trimestru cu 120 de milioane de lei

 

 

Bucureşti, 09 aprilie 2013

 

 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că în urma analizei economico-financiare şi a datelor provizorii centralizate în primele trei luni ale anului, compania a obţinut o creştere a profitului contabil cu 120 de milioane de lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Conform datelor operaţionale agreate de standardele internaţionale de contabilitate, incluse în planul de management, aprobat de Consiliul de Administraţie, şi în planul de administrare, compania va trece, în mod real, pe profit în primul semestru al anului 2016. La sfârşitul anului 2012, CFR SA înregistra în mod real o pierdere de 600 de milioane de lei, în timp ce la nivel contabil înregistra un profit de 1 miliard de lei.

 

În condiţiile în care una dintre priorităţile managementului companiei este creşterea veniturilor şi a nivelului de transparenţă a operaţiunilor de obţinere a acestora, CFR SA a optat să vândă fierul vechi prin licitaţie publică la Bursa Româna de Mărfuri, pentru a evita astfel suspiciuni legate de tranzacţiile din interiorul companiei. Ca prim rezultat a noilor proceduri adoptate, compania a vândut marţi, 9 aprilie 2013, prin licitaţie la BRM ,fier vechi în valoare de 8,7 milioane de lei.

 

Măsurile de creştere a credibilităţii companiei şi de asigurare a unui nivel ridicat de transparenţă adoptate de managementul CFR SA prevăd şi noi reguli pentru ocuparea funcţiilor manageriale, proces aflat în curs de derulare. Astfel, orice persoană cu funcţie de conducere va trebui să obţină avizul ORNISS înainte de a ocupa o astfel de poziţie. Conducerea CFR SA consideră că prin această măsură vor fi selectate în poziţii cheie, cum ar fi cele de gestionare a fondurilor naţionale şi europene, cele mai credibile persoane.

 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

Biroul de Presa CFR SA

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content