COMUNICAT DE PRESĂ‚ 28.05.2008

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că, din cauza datoriilor acumulate de Regionala CF Craiova către furnizorul CEZ Vânzare Oltenia, începând de ieri 27.05.2008, CEZ a debranşat de la reţeaua de energie electrică, până în acest moment, următoarele puncte de consum:

1. Judeţul Dolj
– staţia CFR Răcarii de Jos
– staţia CFR Sălcuţa
– staţia CFR Moţatei
2. Judeţul Gorj
– staţia CFR Preajba
– staţia CFR Turceni
3. Judeţul Olt
– staţia CFR Frăsinet
4. Judeţul Mehedinţi
– staţia CFR Butojeşti
Menţionăm că prin sistarea alimentării cu energie electrică a acestor staţii de mici dimensiuni şi cu trafic redus de călători siguranţa transportului feroviar nu este pusă în pericol, iar călătorii nu vor fi afectaţi deoarece în staţiile menţionate nu există case pentru vânzarea biletelor de călătorie.
În acest moment reprezentanţii companiei analizează situaţia datoriilor înregistrate şi caută o soluţie optimă pentru plata debitelor către furnizorul de energie electrică, astfel încât să nu mai existe staţii sau halte fără energie electrică.
De asemenea vă informăm că, CNCF „CFR” SA, în calitate de gestionar al infrastructurii, are de recuperat de la operatorii de transport feroviar datorii pentru taxa de utilizare a infrastructurii feroviare.
Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content