COMUNICAT DE PRESĂ‚ 24.06.2008

Timp de lectură: 2 minute

Nr. 1/2/124/24.06.2008 
 
     În urma avertizării transmise de Ministerul Mediului şi Gosodăririi Apelor potrivit căruia în acest început de săptămână temperaturile vor depăşi 35-36 de grade Celsius în mai multe judeţe ale ţării, precum şi în Municipiul Bucureşti, Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA anunţă publicul călător că, din cauza temperaturilor foarte ridicate înregistrate la nivelul şinei (peste 50 de grade), începând cu ora 12.00 circulaţia trenurilor se desfăşoară cu limitări de viteză cuprinse între 60 -100 km/h pentru trenurile de călători şi 50-70 km/h pentru trenurile de marfă, pe următoarele regionale de cale ferată: Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Galaţi, Iaşi şi Constanţa.

    Pentru asigurarea unui grad de siguranţă sporit, personalul de întreţinere a căii ferate va efectua, în această perioadă caniculară, revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.) iar, preventiv, în timpul zilei se reduce viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă cu 20-30 km/h pe durate bine determinate, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă, fapt care va produce întârzieri în traficul feroviar.

    Menţionăm faptul că, în perioada de caniculă (32 – 40 grade C în aer), temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 50 şi 58 grade C. Reducerea vitezelor de circulaţie în anumite intervale de timp, în care temperaturile depăşeşc limitele normale este, de asemenea, aplicată de toate administraţiile de cale ferată.

    Totodată, subliniem faptul că, pe tronsonul Bucureşti – Constanţa pe lângă limitările de viteză impuse de temperaturile ridicate, circulaţia trenurilor de călători va fi influenţată şi de lucrările de reabilitare care se desfăşoară pe această rută unde se circulă pe un singur fir.

    Cerem scuze călătorilor pentru aceste inconveniente şi ne exprimăm speranţa că demersurile noastre vor fi înţelese şi susţinute, întrucât se lucrează pentru sporirea siguranţei şi confortului călătorilor.

    Înainte de efectuarea călătoriei, pasagerii sunt rugaţi să solicite, de la birourile de informaţii din staţiile CF, date despre întârzierle care pot apărea în circulaţia trenurilor, din cauza temperaturilor ridicate.

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content