COMUNICAT DE PRESĂ 06.08.2015

Timp de lectură: 3 minute

DIRECŢIA RELAŢII INTERNAŢIONALE ŞI MASS-MEDIA

Serviciul Mass-Mediaşi Marketing…….  …………………………………………………..Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 17/2/261/06.08.2015

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Experiența feroviară românească este recunoscută şi poate fi valorificată în Europa

 

Bucureşti, 6 august 2015

 

În perioada 29-31 iulie 2015, Ambasada României la Oslo, prin dl. Cezar Armeanu Ministru Consilier, a organizat o vizită oficială de lucru la Ministerului Transporturilor şi Comunicaţiilor din Norvegia, în vederea utilizării experienţei companiilor româneşti în domeniul dezvoltării infrastructurii de transport, care va beneficia de investiţii de 68 miliarde de euro până în 2025.

 

Partea română a fost reprezentată de Dan M. Costescu, Director General al CNCF CFR SA și Gelu Dae, Director General al Autorității Feroviare Române, Norvegia fiind reprezentată de John Ragnar Aarset, Secretar de Stat, Fredrik Birkheim Arnesen Director General în cadrul Ministerului Transporturilor şi Comunicaţiilor, Gorm Frimannslund Director pentru Infrastructură Feroviară, în cadrul Companiei Jernbaneverket, Erik O. Reiersoel-Johnsen, Director General al Autorităţii Feroviare Norvegiene.

 

Concluziile întâlnirilor sunt cuprinse în scrisoarea ambasadei, prezentată în continuare:

 

Romanian Embassy – Oslo

Commercial and Economic Promotion Office

 

În atenţia dlui Dan M. Costescu – CFR SA

 

Stimate Domnule Director General,

Doresc să vă adresez și pe această cale sincerele mele felicitări și mulțumiri deopotrivă, pentru modul în care ați reprezentat Compania Națională de Căi Ferate „CFR” S.A., în cadrul vizitei de lucru din Norvegia.

Apreciez, de asemenea, suportul permanent pe care mi l-ați acordat pe perioada desfășurării activităților prevăzute în programul misiunii oficiale. Nivelul de reprezentare al Companiei Naționale de Căi Ferate „CFR” S.A, foarte buna cunoaștere de către dumneavoastră a problematicii specifice, profesionalismul pe care l-ați dovedit, au corespuns întrutotul cerințelor deosebit de ridicate ale partenerilor norvegieni, cu care ați interacționat pe parcursul întregului eveniment.

De altfel, sper ca rezultatele acestor întâlniri și discuții vor apărea cât de curând, având în vedere reacțiile deosebit de favorabile pe care le-am primit din partea reprezentanților instituțiilor și companiilor norvegiene.

Cu toate că programul întregului eveniment desfășurat în Norvegia a fost foarte încărcat și solicitant, toți membrii delegației au răspuns excelent, iar participarea la un nivel atât de ridicat din partea norvegiană, s-a datorat, în mare parte prezenței dumneavoastră în Norvegia, dar și interesului partenerilor norvegieni de a colabora la nivel instituțional, dar și al companiilor specializate în domeniul feroviar din România.

Cu deosebită considerație,

Cezar Armeanu,

Ministru Consilier”

 

CFR SA lansează pe această cale invitaţia către partenerii săi, furnizori de produse sau servicii feroviare, care au contribuit cu succes în ultimii ani la realizarea proiectelor româneşti de infrastructură, de a se alătura în luna septembrie, la Oslo, delegaţiei părţii române.

.…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

Contact:

Oana BRÂNZAN,

Şef Serviciu Relaţii Mass-Media şi Marketing,

Nr. Tel mobil: 0740.121.759

Nr. tel fix/fax: 021.317.74.38

Email: oana.branzan@cfr.ro

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content