COMUNICAT DE PRESĂ 08.11.2013

Timp de lectură: 4 minute

 SERVICIUL COMUNICARE                                                        Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR: 122312/122905

Nr:1/2/385/08.11.2013

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

CFR SA a semnat contracte de asistenţă tehnică în valoare de 4.892.312 lei, pentrulucrări de proiectare şi execuţie pentru îmbunătăţirea siguranţei traficului feroviar

 

 

Bucureşti, 08 noiembrie 2013

 

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR”- SA informează că au fost semnate 4contracte de asistenţă tehnică în domeniul managementului de proiect şi supervizarea unor lucrări de proiectare şi execuţie pentru îmbunătăţirea siguranţei traficului feroviar, în valoare totală de 4.892.312 lei, fără TVA. Sursa de finanţare este asigurată de Comisia Europeană (71,12%), prin Fondul European de Dezvoltare Regională, şi de Guvernul României (28,88%) cu fonduri de la bugetul de stat.

 

Asistenţa tehnică în domeniul managementului de proiect are ca obiectiv supervizarea unor lucrări de proiectare şi execuţie pentru proiecte incluse în Programul Operaţional Sectorial – Transport 2007-2013, Axa prioritară 3.

 

I.                         Asistență tehnică ȋn domeniul managementului de proiect şi supervizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie aferentă obiectivului: Modernizarea instalaţiilor de centralizare electromecanică pe secţia de circulaţie ILIA – LUGOJ”.

Contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă ofertantului SC BAICONS IMPEX S.R.L, principalul obiectiv al contractului fiind consultanţă în domeniul ingineriei şi construcţiilor şi supravegherea lucrărilor. Valoarea totală a acestui contract este de 828.279 lei fără TVA, din care 704.037,15 lei reprezentând sprijinul financiar nerambursabil acordat de Comisia Europeană, perioada de implementare fiind de 48 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

 

II.                     Asistență tehnică în domeniul managementului de proiect şi supervizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie aferentă obiectivului: Modernizarea instalaţiilor de centralizare electromecanică pe secţia de circulaţie SICULENI – ADJUD”.

Contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă ofertantului SC AREX LIDER COMPANY S.R.L, principalul obiectiv al contractului fiind consultanţă în domeniul ingineriei şi construcţiilor şi supravegherea lucrărilor. Valoarea totală a acestui contract este de 1.390.071 lei fără TVA, din care 1.181.560,35 lei reprezintând sprijinul financiar nerambursabil acordat de Comisia Europeană, perioada de implementare fiind de 48 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

 

III.                   Asistență tehnică ȋn domeniul managementului de proiect şi supervizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie aferentă obiectivului: Sistem de detectare a cutiilor de osii supraîncălzite şi a frânelor strânse”.

Contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă ofertantului SC BAICONS IMPEX S.R.L., principalul obiectiv al contractului fiind consultanţă în domeniul ingineriei şi construcţiilor şi supravegherea lucrărilor. Valoarea totală a acestui contract este de 874.548 lei fără TVA, din care 743.365,80 lei reprezintând sprijinul financiar nerambursabil acordat de Comisia Europeană, perioada de implementare fiind de 53 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

 

IV.                  Asistență tehnică ȋn domeniul managementului de proiect şi supervizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie aferentă obiectivului: Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată.

Contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă ofertantului SC BAICONS IMPEX S.R.L., principalul obiectiv al contractului fiind consultanţă în domeniul ingineriei şi construcţiilor şi supravegherea lucrărilor. Valoarea totală a acestui contract este de 1.799.414 lei fără TVA, din care 1.279.743,24 lei reprezentând sprijinul financiar nerambursabil acordat de Comisia Europeană, perioada de implementare fiind de 48 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

 

Programele de reabilitare şi modernizare a infrastructurii feroviare reprezintă o prioritate a Companiei Naţionale de Căi ferate CFR SA, programe care contribuie direct la realizarea obiectivului strategic de creştere a cotei actuale de piaţă a transportului feroviar de călători şi marfă, prin sporirea gradului de siguranţă şi de confort, dar şi prin reducerea timpului de călătoriea declarat George Micu, director general CFR SA.

 

Şef serviciu,

Oana Brânzan 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content