COMUNICAT DE PRESĂ‚ 09.08.2010

Nr.1/2/431/09.08.2010

09.08.2010

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că, în perioada 05-10 august a.c., se repun în funcţie, în vederea exploatării, următoarele tronsoane de cale ferată:
–          Jegălia-Perişoru;
–          Dâlga-Dragoş Vodă;
–          Săruleşti- Lehliu.
Menţionăm faptul că prin redeschiderea celor 34 de km de cale ferată, circulaţia trenurilor de călători şi marfă se va face pe ambele fire ale căii, reducându-se, astfel, timpii de aşteptare la încrucişările de trenuri.
Vă reamintim că aceste secţiuni de cale ferată fac obiectul contractului “Reabilitarea liniei de cale ferată Bucureşti – Constanţa (secţiunile 2,3 şi 4 Fundulea – Feteşti)”, valoarea totală a lucrărilor fiind de 255.058.654,62 Euro, fonduri ISPA 75% şi 25% de la bugetul de stat.

De asemenea, prin realizarea întregului obiectiv, de terminare a lucrărilor de reabilitare a liniei de cale ferată Bucureşti-Constanţa, în anul 2011, CNCF”CFR”SA urmăreşte creşterea mobilităţii de-a lungul Coridorului IV pan-european, prin creşterea vitezei, reducerea duratei călătoriei pentru pasageri şi bunuri, creşterea siguranţei transportului şi a protecţei mediului