COMUNICAT DE PRESĂ 10.09.2015

Timp de lectură: 3 minute

DIRECŢIA RELAŢII INTERNAŢIONALE ŞI MASS-MEDIA

Serviciul Mass-Media şi Marketing                                                            Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 17/2/331/10.09.2015

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Modernizarea staţiilor de cale ferată continuă

 

Bucureşti, 10 septembrie 2015 

 

Directorul General al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, Dan M.Costescu a inspectat o serie de staţii CF. În timpul acestor controale a fost interesat de o serie de aspecte privind starea în care se prezintă clădirile de călători, condiţiile create pentru călători,calitatea serviciilor oferite, dar şi condiţiile de lucru ale angajaţilor.

În urma controlului efectuat în staţia CF Urziceni, directorul general al CFR SA a solicitat analizarea contractului de salubrizare şi întocmirea urgentă a unei note de reparaţii, pentru ca aspectul general al clădirii să fie îmbunătăţit.

În staţia CF Buzău, ca urmare a constatărilor de pe teren, s-a dispus extinderea programului de investiţii cu programele de asfaltare a peroanelor, reabilitării copertinelor şi pasajului de comunicare între peroane.

În ceea ce priveşte staţia CF Râmnicu Sărat, s-a hotărât că este necesar ca această clădire săintre într-un proces de reparaţii. Clădirea de călători a staţiei CF Râmnicu Sărat a fost proiectată în anul 1881,iar până în prezent aceasta nu a beneficiat de lucrări de reabilitare. Menţionăm că, pentru a putea fi demarate lucrăride reparaţii la această clădire, este necesar să se obţină mai întâi avizul de la Ministerului Culturii, datorită faptului că imobilulul este clădire de patrimoniu (fiind înregistrat în Lista monumentelor istorice).

Au fost inspectate şi staţiile Cf Focşani şi Brăila, staţii ce au ieşit de curând din programul de reabilitare şi care, în prezent îşi desfăşoara activitatea conform standardelor europene, fiind transformate în gări moderne, care, pe de o parte, răspund cerinţelor şi aşteptărilor călătorilor, iar pe de altă parte oferă spaţii comerciale redimensionate şi readaptate la o gamă variată de servicii pentru agenţii economici.

(foto staţia  CF Galaţi)

A fost de asemenea vizitată staţia CF Galaţi, unde, s-a solicitat de urgenţă conducerii regionalei convocarea antreprenorilor, pentru modificarea graficului de execuţie şi devansarea lucrărilor planificate până la sfârşitul anului în curs.

’’Intervenţiile de modernizare se adresează nevoilor pasagerilor căii ferate, angajaţilor, persoanelor cu dizabilităţi şi a comunităţii locale în sens larg. Acestea includ îmbunătăţirea accesului către si in staţii prin dotari de ultima ora cum ar fi scarile rulante si lifturile la peroanele principale, zone destinate pasagerilor şi servicii la standarde europene, îmbunătăţirea siguranţei, clădiri climatizate si beneficiind de uşi automate şi perdele de aer precum şi amenajări speciale ale spaţiilor comerciale sau culturale’’, a declarat directorul general al CFR SA.

 

.………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content